Τετάρτη, Μαΐου 02, 2012

Κουκλοθέατρο στα νηπιαγωγεία

Δ.Τ. Κουκλοθέατρο στα νηπιαγωγεία

3/5/2012

doll-house01«Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Tetra Pak Hellas S.A.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Tetra Pak Hellas S.A. πραγματοποίησαν σε συνεργασία πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη», πάνω σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και την αξία της για το αστικό και φυσικό περιβάλλον.

H παραπάνω συνεργασία προέκυψε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Tetra Pak. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, στοχεύει στην κινητοποίηση των καταναλωτών, και στην προστασία του περιβάλλοντος αναλαμβάνοντας δράσεις συστηματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης με προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης καθώς και την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα.

Δεδομένης της επιτυχίας του προγράμματος και με στόχο την επέκταση του σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ξεκινούν παραστάσεις κουκλοθέατρου - παρόμοιας θεματολογίας - σε νηπιαγωγεία της Αττικής. Το κουκλοθέατρο, ως μέσο ενημέρωσης παιδιών προσχολικής ηλικίας για την ανακύκλωση, επιλέχθηκε καθώς:

  • Εκπαιδεύονται τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι
  • Τα παιδιά ταυτίζονται με την κούκλα και συμμετέχουν στις περιπέτειές της, παραδειγματίζονται και ταυτόχρονα διασκεδάζουν
  • Τα παιδιά ενημερώνονται χωρίς να κουράζονται
  • Αποτελεί εύκαμπτο και ανεξάντλητο μέσο διδασκαλίας που μπορεί να συμβάλει επιτυχώς στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά

doll-house02

Οι στόχοι του προγράμματος

Στόχοι του προγράμματος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και της Tetra Pak είναι:

  • Να εξοικειωθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με την έννοια της ανακύκλωσης
  • Να αναγνωρίσουν το σκουπίδι ως πρόβλημα για το αστικό και φυσικό περιβάλλον
  • Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το τρίπτυχο: Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση
  • Να αντιληφθούν την αναγκαιότητα να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια όλων μας
  • Να ευαισθητοποιηθούν, και με τη σειρά τους να ευαισθητοποιήσουν γονείς, αδέρφια, φίλους και συγγενείς, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των πολιτών που συμμετέχουν ενεργά στην Ανακύκλωση

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθούν 80 παραστάσεις με στόχο να ψυχαγωγηθούν και ενημερωθούν τουλάχιστον 3.000 μαθητές προσχολικής ηλικίας. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν το Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν με τη λήξη του σχολικού έτους, τον Ιούνιο του 2012.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν παραστάσεις στο σχολείο τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, e - mail: schools @ ecorec.gr, Τηλ.: 210 - 8224481.

Οι παραστάσεις δεν ενέχουν κόστος για το σχολείο.

Οι συντελεστές του κουκλοθέατρου:

Σενάριο: Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Ξένια Ασημακάκη, Άννα Κοντολέων

Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Χάρης Μπουτσελάκης

Τραγούδι: Γιάννης Νικολάου



Change your subscription
Unsubscribe


Powered by Joobi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα