Δευτέρα, Απριλίου 30, 2012

Αναφέρω μερικές θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ  που αφορούν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑ - ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ από την επίσημη ιστοσελίδα μας , για όσους μας κατηγορούν ότι "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΛΑΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ", και προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα και την ανάγκη της συμμετοχής μας στην Βουλή μετά την 6η Μάη :

·         Στηρίζουμε την παραμονή μας στο ευρώ, την εμβάθυνση της ΕΕ προς μια Ομοσπονδιακή κατεύθυνση και την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ.

·         Μια ριζική αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα με πάταξη της διαφθοράς.

·         Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με ελάφρυνση της φορολόγησης της εργασίας, φορολόγηση του πλούτου και επιβάρυνση της σπατάλης, της ρύπανσης και της επίδειξης

·         Ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων και του τρίτου τομέα της οικονομίας, πέρα από το κράτος και την οικονομία του κέρδους.

·          Στήριξη της εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στήριξη των ευπαθών ομάδων . Ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μικρών εισοδημάτων. Βασικό κριτήριο η περιβαλλοντική απόδοση και οι περιβαλλοντικοί στόχοι

·          Ολοκληρωμένη, βιώσιμη ανάπτυξη των οικονομιών της υπαίθρου, ιδιαίτερα των ορεινών – νησιωτικών
Νέα πρότυπα ευημερίας, που υπερβαίνουν τον καταναλωτισμό και προσδιορίζουν την ποιότητα ζωής με άλλα κριτήρια (περιβάλλον, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετοχικότητα, αλληλεγγύη, παιδεία, υγεία, πολιτισμός).

·         Θέσπιση ανταποδοτικών ειδικών φόρων κατανάλωσης στα ορυκτά καύσιμα. Ενίσχυση από αυτούς των ανανεώσιμων πηγών, της εξοικονόμησης, του σιδηροδρόμου, των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και της βιώσιμη διαχείρισης των φυσικών πόρων και των φυσικών περιοχών.

·         Θέλουμε μια γεωργία φιλοπεριβαλλοντική που θα στηρίζεται σε βιώσιμες σχέσεις παραγωγών – καταναλωτών αλλά και αγροτικών - αστικών περιοχών και θα στοχεύει στο ξαναχτίσιμο της παραγωγικής βάσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Οι συμμαχίες με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, τις οργανώσεις καταναλωτών, την επιστημονική κοινότητα, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους βιοπαραγωγούς μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη σχεδίων αειφορίας της υπαίθρου. Προτείνουμε τη διασύνδεση της αγροτικής οικονομίας με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες όπως η αγροτική μεταποίηση, ο τουρισμός κι ιδιαίτερα ο αγρο- και οικο-τουρισμός, μέσα από ανεξάρτητα δίκτυα παραγωγής-διανομής- κατανάλωσης.

·          Επίσης προτείνουμε ενίσχυση για κάθε παιδί σε οικογένειες που μένουν σε χωριά μικρού πληθυσμού και εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών απασχόλησης των εποχιακών εργατών γης και κυρίως των μεταναστών.

·         Η βιολογική γεωργία μπορεί να είναι ένας χρήσιμος παράγοντας στη προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αλλά και στην οικολογική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με τις αγορές βιολογικών προϊόντων, του οικολογικού τουρισμού και τη συμβολή της στη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο.

·          Η αξιοποίηση της βιομάζας και η ενεργειακή αξιοποίηση ή κομποστοποίηση όλων των γεωργικών αποβλήτων μεγάλης κλίμακας μπορεί να δώσει πρόσθετο εισόδημα και κίνητρο για τους παραγωγούς και να συμβάλει στην ενεργειακή αυτονομία των τοπικών κοινωνιών.

·         Μεταλλαγμένα, ούτε στο ράφι ούτε στο χωράφι !!!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε την ανακήρυξη όλης της χώρας σε ζώνη ελεύθερη από καλλιέργειες μεταλλαγμένων. Στήριξη και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, ώστε να είναι σε θέση να επιβάλλουν και στην πράξη τις απαγορεύσεις που έχουν ήδη αποφασίσει. Αυστηρές κυρώσεις στις εταιρίες που διακινούν επιμολυσμένο σπόρο. Αποκλεισμός τους από την αγορά σε περίπτωση υποτροπής .

·         Στον τομέα της Επαγγελματικής Αλιείας, καταδικάζουμε την ασυδοσία και την εγκληματική δράση των Μηχανότρατων και ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή νομοθετημάτων κατά της ανεξέλεγχτης και χωρίς Προηγούμενη Μελέτη σχετικά με τις εποχειακές ή μεγέθους αλιευμάτων οριοθετήσεις , τον καθορισμό Ζωνών Επανόρθωσης – Ανάκαμψης της  ζωικής και φυτικής θαλάσσιας Βιοποικιλότητας – σε συνεννόηση και απόλυτη συνεργασία με τους φορείς των Επαγγελματιών Αλιέων (ήδη σχετική τέτοια Προχωροθέτηση Ζώνης έχει συμφωνηθεί από κοινού  με την Κοινοτική Επίτροπο Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ και φορείς Επαγγελμ. Αλιέων στον ενδιάμεσο θαλάσσιο χώρο των Βορείων Κυκλάδων). Επίσης καταδικαστέα και απαράδεκτη θεωρούμε και την πρόσφατα ψηφισμένη Νομοθεσία για την Εξάπλωση – «Ανάπτυξη» των Ιχθυοκαλλιεργειών, που καίρια επιβαρύνει Περιβαλλοντικά τις παράκτιες ζώνες και έχει ξεσηκώσει τους κοντινούς Δήμους και τους Πολίτες ενάντια σε Νέες Χωροθετήσεις.

 


ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ - υποψήφιος βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 

                     

 

Περισσότερα ακόμη διαβάστε στο ιστολόγιο μας :

 

http://www.ecogreens-cyclades.gr

 

              στο προσωπικό μου ιστολόγιο :

   

             http://aegean-waves--winds.blogspot.com

 

 

καθώς και στους χώρους του FACEBOOK :

 

http://www.facebook.com/#!/groups/ecogreens.kyklades/permalink/138103729653525/

 

http://www.facebook.com/#!/lists/3405896184992

 

http://www.facebook.com/#!/groups/ecogreens.kyklades/

 

http://www.facebook.com/#!/groups/24913935058/

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα