Τρίτη, Απριλίου 03, 2012

FW: ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2)

Συμφωνώ και εγώ και επαυξάνω :

« Να υπάρξει ειδικότερη πρόβλεψη ώστε να γίνει επανακαθορισμός των Αναγκαίων Δομών και αντίστοιχων θέσεων εργασίας σε αναλογία με την Αναδιοργάνωση Δομών των Υπουργείων (που μόλις χθές ανακοίνωσε ο Υπ. Εσωτ. Δ. Ρέππας στην ΝΕΤ), σε όλο το φάσμα των Υπηρεσιών της Νησιωτικής Ελλάδας. Επίσης να επιδιωχθεί και να ενισχυθεί οικονομικά μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ (μετά το 2013) η Οριζόντια Συνεργασία σε επίπεδο επιμέρους Περιφερειών με τις άλλες Νησιώτικες Οντότητες του Ευρωπαϊκού Χώρου, μη λαμβάνοντας υπ’ όψη η αναθεωρώντας προς τα κάτω την Οριοθέτηση Κονδυλίων Στήριξης (με το υπάρχον ΕΣΠΑ – περίοδου 2007-2013) που μας εντάσσει στις Περιοχές Υψηλότερης του Μέσου Ρυθμού Ανάπτυξης (Μέσο κατά κεφαλήν Εισόδημα άνω του 75% σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Μέσο – των 27 χωρών)».

 

 

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ – Αρχιτέκτων Μηχανικός / κάτοικος ΆΝΔΡΟΥ – μέλος ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

 

On Behalf Of Christina Efthimiatou
Sent: Tuesday, March 20, 2012 7:03 AM

 

Καλή σας μέρα,

 

από μένα μία μικρή παρατήρηση στην 1η παράγραφο των σχολίων των Άρθρων 3 & 4

 

Άρθρο 3 & 4:......................

 

Η οποιαδήποτε ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των νησιωτικών και ορεινών Δήμων προϋποθέτει και  τη δυνατότητα άσκησής τους με  ειδικευμένο προσωπικό . Για το λόγο αυτό προτείνουμε να εξαιρούνται οι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι από την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, να μην ισχύσουν οι πρόσφατες σχετικές αποφάσεις και να γίνει προσπάθεια κάλυψης αυτών με μετατάξεις και νέες προσλήψεις,  με προτεραιότητα στα κριτήρια εντοπιότητας και την παροχή των κατάλληλων κινήτρων.

 

Επειδή ήδη έχουν γίνει τέτοιες καταργήσεις οργανικών θέσεων


Χριστίνα Ευθυμιάτου – Π.Κ. ΝΑΞΟΥ / ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

 

 


Date: Tue, 20 Mar 2012 01:49:06 +0200


Με τις παρατηρήσεις μου
Νάγια

Στις 19 Μαρτίου 2012 5:06 μ.μ., ο χρήστης Dionisis Pappas <dionisis.pappas@ecogreens.gr> έγραψε:

Σας στέλνω ένα σχέδιο του κειμένου που σύμφωνα με τις θέσεις μας μπορούμε να καταθέσουμε ως μια γενικότερη κριτική μας στο πολυνομοσχέδιο που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το ΥΠΕΣ για δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο http://www.opengov.gr/ypes/?p=1258

Η διαδικασία της διαβούλευσης λήγει την Πέμπτη στις 22 Μαρτίου, οπότε μέχρι τότε μπορούμε να βελτιώσουμε το κείμενο αυτό που στέλνω σύμφωνα με τις παρατηρήσεις σας.

Η κριτική μας αναφέρεται στα περισσότερα άρθρα του σχεδίου νόμου, εκτός από εκείνα που αφορούν ρυθμίσεις μεταναστευτικής πολιτικής (περιμένουμε την κριτική από την ομάδα δικαιωμάτων) και διαχείρισης απορριμμάτων-ΦΟΔΣΑ (περιμένουμε τις θέσεις της ομάδας περιβάλλοντος).

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα