Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2013

Compost & Recycling Newsletter #7 Φεβρουάριος 2013

 

logo-copy-2
Compost & Recycling Newsletter #7 - Φεβρουάριος 2013

Σε αυτό το τεύχος:

Athens Biowaste

Αποτελέσματα ΑΦΗΣ για το 2012

763.000 λαμπτήρες ανακυκλώθηκαν μέσα στο 2012 από την Ανακύκλωση Συσκευών

Midway του Chris Jordan

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί για όρια στην καύση των απορριμμάτων

Νέο πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης και Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανακύκλωση του γυαλιού.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΟΕΑ. Ακολουθήστε μας!

Νέα από το «WASP tool» 

Με καύσιμο από τηγανόλαδα θα ζεσταίνονται οι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Πεύκων 

Κριτήρια ποιότητας παραγόμενων προϊόντων 

Απαιτήσεις επεξεργασίας – Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Ανακύκλωση ρούχων 

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Ιωαννιτών 

Ανάπτυξη και Προώθηση στην Αγορά της περιβαλλοντικά ορθής επεξεργασίας των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων

Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση Πετρελαιοειδών Καταλοίπων και Αποβλήτων

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις. 

Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση των βιώσιμων δημόσιων συμβάσεων

 
ATHENS BIOWASTE

athens_biowaste_1Το ATHENS BIOWASTE έχει μπει σε φάση υλοποίησης. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο έργο που αφορά διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών από κουζίνες και απόβλητα κήπων) σε μονάδα στη χώρα μας. Στο έργο συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων και Κηφισιάς.

Στο Δήμο Κηφισιάς η διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 με τη διανομή μικρών κάδων κουζίνας, μεγαλύτερων κάδων μονοκατοικίας/πολυκατοικίας, βιοδιασπώμενων σακουλών και ενημερωτικού υλικού. Οι περιοχές που συμμετέχουν με μέρος της έκτασής τους στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Εκάλη, Καστρί, Νέα & Κάτω Κηφισιά.


Διαβάστε περισσότερα...

 

 

Αποτελέσματα ΑΦΗΣ για το 2012

του Φίλιππου Κυρκίτσου

Τα αποτελέσματα της ΑΦΗΣ για το 2012 δείχνουν ότι παρά τη συνεχιζόμενη πτώση της αγοράς και τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ανακύκλωση των φορητών μπαταριών εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και να καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η συλλογή μπαταριών το 2012 αυξήθηκε κατά 4% φθάνοντας τους 682 τόνους, ή περίπου 28.500.000 φορητές μπαταρίες. Έτσι το ποσοστό συλλογής με βάση το μέσο όρο πωλήσεων της τελευταίας τριετίας έφθασε το 36,4%, δηλαδή 11,4 μονάδες πάνω από το 25% που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για όλα τα κράτη μέλη, αλλά την Ελληνική Νομοθεσία. Με βάση τις πωλήσεις του 2012, το ποσοστό συλλογής ξεπερνάει το 39,4% που σημαίνει ότι 4 στις 10 μπαταρίες που πωλούνται ανακυκλώνονται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα με αυτά τα ποσοστά συλλογής βρίσκεται σήμερα σε μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, ξεπερνώντας άλλες χώρες που ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα τα αντίστοιχα προγράμματα ανακύκλωσης.


Διαβάστε περισσότερα...

 

 
763.000 λαμπτήρες ανακυκλώθηκαν μέσα στο 2012 από την Ανακύκλωση Συσκευών

Μέσα στο 2012 ανακυκλώθηκαν 763.000 λαμπτήρες έναντι 626.000 λαμπτήρων το 2011, σημειώνοντας αύξηση 22%.

Η Ανακύκλωση Συσκευών μέσα στο 2012 έκανε ευκολότερη την πρόσβαση στην ανακύκλωση των λαμπτήρων έχοντας τοποθετήσει 629 επιπλέον μέσα συλλογής σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 2.788 σημεία συλλογής.

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής, όπως καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και καταστήματα πώλησης λαμπτήρων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του τομέα αυτού. Επίσης, τα πολύ θετικά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοσημείωτη προσπάθεια αρκετών δήμων, οι οποίοι μερίμνησαν για την ανακύκλωση των λαμπτήρων που αντικατέστησαν στους δρόμους και τις εγκαταστάσεις τους.

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αντιμετωπίζει δυναμικά τις προκλήσεις των καιρών και θα συνεχίσει το έργο της ανακύκλωσης των λαμπτήρων με την ίδια αφοσίωση. Η εταιρεία στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο με την επέκταση του δικτύου συλλογής λαμπτήρων, όσο και με τη συνεχή βελτίωση των ειδικών κάδων λαμπτήρων σε πιο λειτουργικούς, ανθεκτικούς και ασφαλείς. Για εύκολη εύρεση του κοντινότερου σημείου ανακύκλωσης λαμπτήρων και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα της την εφαρμογή Google maps.


Διαβάστε περισσότερα...
 
 

 

Midway του Chris Jordan

plastic_birdMIDWAY : trailer : a film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.

Η ταινία MIDWAY είναι ένα δυνατό οπτικό ταξίδι στην καρδιά μιας συμβολικής περιβαλλοντικής τραγωδίας. Σε ένα από τα πιο απόμακρα νησιά του πλανήτη μας, δεκάδες χιλιάδες μικρά άλμπατρος πεθαίνουν λόγω των πλαστικών που έχουν καταπιεί από το Pacific Garbage Patch. Επιστρέφοντας στο νησί τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Chris Jordan γίνεται μάρτυρας των κύκλων της ζωής και του θανάτου αυτών των πουλιών, σαν μια πολυεπίπεδη μεταφορά των καιρών μας.

Πηγή: www.midwayfilm.com

 

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί για όρια στην καύση των απορριμμάτων

incineration_5Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον Janez Potočnik δήλωσε ότι θα καλωσόριζε μια μεσοπρόθεσμη κατάργηση της καύσης των επαναχρησιμοποιήσιμων, ανακυκλώσιμων και κομποστοποιήσιμων υλικών σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον Janez Potočnik φέρεται να δήλωσε στο περιοδικό Materials Recycling Week (MRW) ότι: «Τα περισσότερα (κράτη μέλη της ΕΕ με λιγότερο από 5% στην ταφή απορριμμάτων) κατάφεραν να φτάσουν εκεί χρησιμοποιώντας οικονομικές πολιτικές που σταδιακά αύξαναν το κόστος ταφής˙ κάποιες προχώρησαν τόσο ώστε να απαγορεύσουν την ταφή, και κάποιες τώρα σκέφτονται την απαγόρευση της καύσης συγκεκριμένων αποβλήτων... Θα καλωσόριζα τέτοιες απαγορεύσεις μεσοπρόθεσμα σε όλα τα κράτη μέλη, ειδικά για τα επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα/κομποστοποιήσιμα. Σίγουρα δε θα συμβεί εν μια νυκτία αλλά δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε».


Διαβάστε περισσότερα...

 

Νέο πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης και Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανακύκλωση του γυαλιού.

glass_recycling_6Νέο πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης και Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την Ανακύκλωση του Γυαλιού. Ουσιαστική η συνεργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου Εστίασης, Ψυχαγωγίας & Τουρισμού.

Η σύγχρονη αντίληψη για την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων στηρίζεται στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την ανακύκλωση και σε άλλες μεθόδους ανάκτησης πρώτων υλών, επαναχρησιμοποίησης με στόχο σημαντική εξοικονόμηση πόρων ενέργειας και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση είναι το μέσον να απομειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων διότι με την εφαρμογή της υπάρχουν περιβαλλοντικά οφέλη, γιατί εξοικονομούνται φυσικοί πόροι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας για τη συγκέντρωση και μεταφορά, ενώ αυξάνεται ο χρόνος ζωής των XYTΑ. Παράλληλα προκύπτουν οικονομικά οφέλη γιατί περιορίζεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και τελικής διάθεσης.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΟΕΑ. Ακολουθήστε μας!

twitter_7Αν θέλετε να ενημερώνεστε για επερχόμενες εκδηλώσεις, ειδήσεις και ανακοινώσεις, μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μας στο facebook και στο twitter.

http://www.facebook.com/pages/Ecological-Recycling-Society/83747658922

https://twitter.com/EcorecOEA

 

Νέα από το «WASP tool»

waspΜε επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης), στο Δημοτικό κτήριο της παλιάς Λαχαναγοράς, στις 8 Φεβρουαρίου το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν οι 100 δικαιούχοι που εντάχθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE10 ENV/GR/622 για την εφαρμογή της δράσης της οικιακής κομποστοποίησης και την παροχή εντελώς δωρεάν του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, τόσο η ευαισθητοποιημένη ομάδα της πόλης μας Minoistas που ανταποκρίθηκαν με θέρμη τα μέλη της στο κάλεσμα του ΕΣΔΑΚ για συνεργασία, όσο και το ΤΕΙ Ηρακλείου που καλύπτει επιστημονικά το εγχείρημα με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες που ήδη παρουσιάστηκαν και μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Με καύσιμο από τηγανόλαδα θα ζεσταίνονται οι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Πεύκων

Cooking-Oil_9Περισσότερα από 200 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Πεύκων, θερμαίνονται από το Δεκέμβριο με τα τηγανόλαδα που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης των μαγειρικών ελαίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή βιοντίζελ (490 λίτρα), τα οποία έχουν παραχθεί από την ειδική επεξεργασία και αξιοποίηση των τηγανόλαδων, και τα οποία παραδόθηκαν στα δυο ειδικά σχολεία που φιλοξενούνται στο ΨΚΒΕ. Να σημειωθεί ότι την περασμένη χειμερινή περίοδο με βιοκαύσιμο ενισχύθηκε η θέρμανση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παύλου, στο οποίο διατέθηκαν περίπου 750 λίτρα, που ήταν η πρώτη παραγωγή από την αξιοποίηση των μαγειρικών ελαίων.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Κριτήρια ποιότητας παραγόμενων προϊόντων

salmonela10Στο προηγούμενο newsletter συμπεριλήφθηκαν άρθρα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το φλέγον θέμα του αποχαρακτηρισμού των αποβλήτων από το προσχέδιο Έκθεσης για τα κριτήρια αποχαρακτηρισμού των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, που υπόκεινται σε βιολογική επεξεργασία με τίτλο «Technical Report for End-of-waste criteria on Biodegradable waste subject to biological treatment», με αναφορά στον αποχαρακτηρισμό των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων και τη διαχείριση αυτών.

Και στο παρόν newsletter παρουσιάζονται στοιχεία που δημοσιεύει η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που είναι ακόμη σε στάδιο επεξεργασίας. Ο προσανατολισμός και το περιεχόμενό τους, δεν μπορεί να ληφθεί ως ένδειξη της θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή των υπηρεσιών της, αλλά δείχνουν το γενικότερο πλαίσιο του προβληματισμού μέχρι τις οριστικές επιλογές για τα κριτήρια αποχαρακτηρισμού των αποβλήτων. Ακολουθούν τα κριτήρια ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Απαιτήσεις επεξεργασίας – Τεχνικά χαρακτηριστικά

mechcompost_11

Ακολουθούν οι απαιτήσεις επεξεργασίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη διαδικασία της κομποστοποίησης, από το προσχέδιο της Έκθεσης για τα κριτήρια αποχαρακτηρισμού των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, «Technical Report for End-of-waste criteria on Biodegradable waste subject to biological treatment».

Τα στοιχεία αυτά είναι ακόμη σε στάδιο επεξεργασίας. Ο προσανατολισμός και το περιεχόμενό τους, δεν μπορεί να ληφθεί ως ένδειξη της θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή των υπηρεσιών της, αλλά δείχνουν το γενικότερο πλαίσιο του προβληματισμού μέχρι τις οριστικές επιλογές για τα κριτήρια αποχαρακτηρισμού των αποβλήτων.

Κριτήρια

 Πρέπει να αποδεικνύεται για κάθε παρτίδα κομπόστ/ζυμωμένη (έχει υποστεί ζύμωση) ότι ακολουθήθηκε ένα κατάλληλο προφίλ θερμοκρασίας-χρόνου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κομποστοποίησης/ζύμωσης για όλα τα υλικά που περιέχονται στην παρτίδα.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Ανακύκλωση ρούχων

Clothes_12της Ξένιας Ασημακάκη

Μετά την ανακύκλωση συσκευασιών, συσκευών και μπαταριών και τόσων άλλων ρευμάτων υλικών και αντικειμένων, σειρά έχει η ανακύκλωση ρούχων. Είναι κάτι που στο εξωτερικό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά και μόλις την τελευταία δεκαετία αρχίζει δειλά να εμφανίζεται στην Ελλάδα. Τα ρούχα, λοιπόν, μπορούμε είτε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε είτε αν δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, να τα ανακυκλώσουμε, έτσι συμβάλουμε:

  • Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
  • Στην επαναχρησιμοποίηση τους από απόρους ή άτομα που τα έχουν ανάγκη.
  • Στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών (ύφασμα, βαμβάκι, κ.λπ.) μέσω της ανακύκλωσης τους.
  •  
    Διαβάστε περισσότερα...

 

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Ιωαννιτών

Ioannina-13Έτος ανακύκλωσης θα είναι το 2013 για το Δήμο Ιωαννιτών. ο Δήμος ξεκινά τα πρώτα βήματα με την ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες το πλήρες πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ήδη στο εργοτάξιο έφτασαν οι πρώτοι τριακόσιοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της πόλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φτάσει ένα απορριμματοφόρο και παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωση θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Βάση της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης αναλαμβάνει και το κόστος διαλογής στο ΚΔΑΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

 

Ανάπτυξη και Προώθηση στην Αγορά της περιβαλλοντικά ορθής επεξεργασίας των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων

mare_banner_transΑνάπτυξη και Προώθηση στην Αγορά της περιβαλλοντικά ορθής επεξεργασίας των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων (Market Promotion and Development of Eco – Processes for Waste Oils and Petroleum Residues – MARE)

Το MARE είναι ένα οικο-καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται από τη CYCLON HELLAS Α.Ε. (βιομηχανική και εμπορική εταιρία) και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (μη κυβερνητική οργάνωση) και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα – Πλαίσιο για την Καινοτομία και την Ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Eco-Innovation 2010.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση Πετρελαιοειδών Καταλοίπων και Αποβλήτων

elina-banner_transΣύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα παράγονται πάνω από 200.000 τόνοι πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων.
H CYCLON, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η ΑΝΕΚ συνεργάζονται στην υλοποίηση προγράμματος για την προώθηση της περιβαλλοντικά υπεύθυνης διαχείρισης των πετρελαιοειδών καταλοίπων και αποβλήτων, που περιλαμβάνουν μείγματα καυσίμων, λάσπες δεξαμενών καυσίμων και άλλα πετρελαιοειδή, τα οποία όμως δεν καλύπτονται από τον Ν. 2939/2001 και το ΠΔ 82/2004 για την Εναλλακτική Διαχείριση των Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις. 

Βρυξέλλες, 19 Δεκεμβρίου 2012

r4r-trans_bannerΠώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις.

Από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου, σχεδόν εκατό Ευρωπαίοι ειδικοί μαζεύτηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν πως οι τοπικές και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις πολιτικές συλλογής και ανακύκλωσής τους. Αυτή η συνάντηση στόχευσε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας των εταίρων του έργου R4R με τους Ελληνικούς δήμους και περιφέρειες. Επέτρεψε επίσης στο έργο να παρουσιάσει τα πρώτα του αποτελέσματα που σχετίζονται με τοπικά εργαλεία που βοηθούν στις υψηλές αποδόσεις της ανακύκλωσης.


Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση των βιώσιμων δημόσιων συμβάσεων

spp-logo-smallΤο έργο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση των βιώσιμων δημόσιων συμβάσεων»- Building-SPP, στοχεύει στην ενσωμάτωση των βιώσιμων δημόσιων συμβάσεων τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ελλάδα μέσω 3  βασικών ενεργειών:
Υποστήριξη των δημόσιων φορέων στην κατάρτιση μίας στρατηγικής για τις δημόσιες συμβάσεις η οποία θα είναι σε αρμονία με την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική τους πολιτική.Ενθάρρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις αναθέτουσες αρχές.Προώθηση της ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των σχέσεων ανάμεσα στις αναθέτουσες αρχές και τους προμηθευτές.

Διαβάστε περισσότερα


 

 

 

novamontmaterbi

vrodanis-banner

 

PAE-Banner

 

biocompost-vert

 

RAM-EUROPE-100x50

 

elina-banner_trans

 

mare_banner_trans

 

r4r-trans_banner

 

spp-logo-small

Copyright © 2013 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης www.ecorec.gr

Μαμάη 3, 10440, Αθήνα Τηλ./Φαξ: 210 8224481

Αν επιθυμείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας σε αυτό το Newsletter πατήστε στα ακόλουθα link

Change your subscription
Unsubscribe


Powered by Joobi
Το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος βρίσκεται σε συμφωνία με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω e-mail, οι οποίες ορίζουν πως "Κάθε διαφημιστικό μήνυμα οφείλει να περιέχει έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες για τη ταυτότητα του αποστολέα του σε προφανή θέση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παρέχει στον παραλήπτη τη δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα αποδεκτών που τυχόν χρησιμοποιήθηκε κατά την αποστολή" (Dir. 2002/58/CE). Σας ζητούμε συγνώμην αν αυτό το μήνυμα σας προκάλεσε οποιοδήποτε είδος ενόχλησης. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον αυτή τη σειρά ενημερωτικών διαφημιστικών μηνυμάτων, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο της επόμενης παραγράφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα