Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Δ.Ο.Υ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ                               Άνδρος, 15 Οκτωβρίου 2012
ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ
ΤΗΛ: 6944 50 85 85
FΑΧ: 22820 25201
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Κλείσιμο Δ.Ο.Υ Άνδρου

 

Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι:

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για το κλείσιμο Οικονομικών Εφοριών σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ αυτών και της Δ.Ο.Υ. ΑΝΔΡΟΥ.

Οι φορολογούμενοι του Νησιού μας θα είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούνται μέσω της Δ.Ο.Υ. ΣΥΡΟΥ ή της Δ.Ο.Υ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ, που σημαίνει ότι:

·          

    • Θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν, να διαμένουν εκεί και πιθανόν να χρησιμοποιούν και επιπλέον λογιστή με έδρα στην Σύρο ή την Παλλήνη και να καταβάλλουν έξτρα αμοιβή σε λογιστή από την Άνδρο που θα ταξιδεύει μαζί τους. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους σε μία μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
    • Επιπλέον δε η σύνδεση με την Σύρο ΔΕΝ είναι καθημερινή-και τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα δύσκολη - πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι οι φορολογούμενοι θα αναγκάζονται να λείπουν από την Άνδρο και την δουλειά τους 2 και 3 ημέρες με ότι σημαίνει αυτό για την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που δημιουργείται γι αυτούς.

Στο Νησί μας γίνονται σημαντικές αγοραπωλησίες ακινήτων - χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικών αξιών σε όλες τις περιοχές - πράγμα που θα δυσχεράνει σημαντικά την ολοκλήρωση των οικονομικών πράξεων. Παράλληλα το γεγονός των σημαντικών μεταβιβάσεων ακινήτων - και των αντίστοιχων εσόδων που προκύπτουν - καθιστούν την Δ.Ο.Υ. ΑΝΔΡΟΥ «βιώσιμη» ως υπηρεσία.

Η εφορία στην Άνδρο στελεχώνεται κυρίως από νέους σε ηλικία εργαζόμενους.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι:

 

·          

    • Πάρα πολλοί απ' αυτούς τους εργαζόμενους έχουν «επενδύσει» στο Νησί μας αγοράζοντας σπίτι - ως πρώτη κατοικία - και δημιουργώντας οικογένεια. Η οποιαδήποτε μετακίνησή τους σε άλλο νησί θα σημάνει πιθανή οικονομική καταστροφή αφού θα καλείται ένας δημόσιος υπάλληλος να πληρώνει τραπεζικά δάνεια για ακίνητο στο οποίο δεν θα διαμένει και παράλληλα ενοίκιο στην περιοχή στην οποία θα μετατεθεί. Να τονίσουμε δε ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους είναι παντρεμένοι με ανθρώπους οι οποίοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τους συζύγους τους στην νέα υπηρεσία με ότι σημαίνει αυτό για την οικογενειακή ζωή νέων ζευγαριών.

 

Το επίπεδο της εξυπηρέτησης των πολιτών είναι ιδιαίτερα υψηλό και τα «παράπονα» των φορολογουμένων σχεδόν ανύπαρκτα.

Τα νησιά - όπως και η Άνδρος - αποτελούν «κλειστές οικονομίες» κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Ελάχιστα χρήματα «εισέρχονται» από άλλες περιοχές. Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Νησί μας θα σημάνει σημαντική μείωση των διαθέσιμων προς κατανάλωση εισοδημάτων. Το γεγονός αυτό θα πλήξει υπέρμετρα την τοπική οικονομία η οποία ούτως ή άλλως πλήττεται από την γενικότερη οικονομική κρίση.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Οικονομικών - πριν λάβει τις αποφάσεις του - δεν έχει λάβει υπ όψιν του τις ιδιαιτερότητες της Νησιωτικής Ελλάδας. Να τονιστεί δε ότι η Νησιωτικότητα!!!!!!!! είναι πλέον έννοια Συνταγματικά κατοχυρωμένη και καλούνται οι βουλευτές μας να την στηρίξουν.

Επειδή πάνω από τους αριθμούς των δημόσιων οικονομικών υπάρχουν άνθρωποι και επειδή μπορεί να «φτιάξουμε» τα δημόσια οικονομικά σε μία χώρα, στην οποία όμως, θα έχουν πτωχεύσει όλοι οι πολίτες και κυρίως οι πολίτες με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,

 

Εισηγούμαστε:

 

1.     Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα την έντονη!!! αντίθεση του στην πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την Δ.Ο.Υ. ΑΝΔΡΟΥ.

2.     Να ζητήσουμε συνάντηση!!!! με τον Υπουργό Οικονομικών στον οποίο να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

3.     Να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία ενέργεια με σκοπό την προώθηση του αιτήματος όλου του Νησιού, περί μη!!!! κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. ΑΝΔΡΟΥ.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 

Θεοδόσης Σουσούδης

Κυριάκος Θωμάς

Ανδρέας Βόσσος

Γεώργιος Βλάμης

Διαμαντής Θεοδωράκης

Νικόλαος Βασταρδής

Αριστοτέλης Διαπούλης

Αντώνιος Λάβδας

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα