Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012

Τ

16 ΑΥΓ 2012

Tinos Jazz Festival 2012: Jazz Visions / Τζαζ Οράματα 24 - 26 Αυγούστου 2012

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Μια εβδομάδα απομένει πριν την έναρξη του 4ουTinos Jazz Festival και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για ένα Διεθνές Φεστιβάλ γεμάτο θερινά Τζαζ Οράματα. Το Tinos Jazz Festival στην 4η ήδη χρονιά από τη σύστασή του αποτελεί μια πολυστυλιστική παρουσίαση της μουσικής Τζαζ και προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους και λάτρεις του είδους, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Εφέτος το Φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Jazz Visions» και παρουσιάζει 17 υψηλού επιπέδου τζαζίστες από Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν, σε μια συνάντηση μουσικών με διαφορετικές αφετηρίες 
αλλά με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την Τζαζ. Το Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο πιανίστας Emil Afrasiyab από το Αζερμπαϊτζάν. Την επομένη, η βραδιά ξεκινά με το κουιντέτο του Γιώργου Φακανά στις 9.30 και συνεχίζει με το γκρουπ της Ολλανδής τρομπετίστας Saskia LarooJazzkia+. Την Κυριακή 26 Αυγούστου, εμφανίζεται το Ελληνο-ιταλικό τρίο του Γιώργου Τσόλη, με έδρα τη Χάγη, και η Τριλογία του Γιώργου Τρανταλίδη σε συνεργασία με το διεθνή Ούγγρο σαξοφωνίστα Tony Lakatos. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Αυγούστου με το καθιερωμένο πλέον «τζαμάρισμα» (Jam) όλων των παρευρισκομένων μουσικών. To πρόγραμμα συνοπτικά είναι το ακόλουθο:
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
- Έναρξη Φεστιβάλ, παρουσίαση προγράμματος και συγκροτημάτων.
- Emil Afrasiyab (Αζερμπαϊτζάν)
Σάββατο 25 Αυγούστου 2012
1- Yiorgos Fakanas Quintet
2- Saskia Laroo & Jazzkia+
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
1- George Tsolis Trio
2- G. Trantalidis Triologia, συμμετοχή T. Lakatos
3- Midnight Jam (στο Kaktos Bar)
Κάθε βράδυ το Φεστιβάλ ξεκινά στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στις 9.30, με ελεύθερη είσοδο. Το Tinos Jazz Festival οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και τους ανθρώπους του, και ενισχύεται από πρόθυμους εθελοντές και ευαισθητοποιημένος χορηγούς.
Μεγάλοι χορηγοί για το 2012 είναι η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, το Caffè Tompetta, και τα Βιδάλης market.

--
Η Τηνιακήonline - www.tiniaki.gr
Η εφημερίδα όλων των Τηνιακών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα