Τρίτη, Ιουνίου 05, 2012

RE: [ecogreens_list] Fw: ΜΕ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΓΙΑ ... ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

Θα ήταν όντως Κρίσιμο και Χρήσιμο αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια υπόθεση, τόσο βέβαια για τους Ο.Π. ως ευκαιρία να αποδείξουν στην πράξη των Ωριμότητα και Πληρότητα των Θέσεων τους όσο και στην Ανάγκη της Ελλάδας να περάσει «μπροστά» στην Πράσινη Αειφόρο Αναπτυξιακή πορεία στην Κοινωνία !!! Συγχαρητήρια λοιπόν στον Θέμη και όσους τον πρότειναν !!!

Στο ελάχιστο σε σχέση με το παραπάνω Νέο, σας ενημερώνω ότι ως μέλος του Σ.Α.Δ.Α.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων) υπέβαλα Πρόθεση Συμμετοχής μου σε 3 σημαντικές Ομάδες Εργασίας που μόλις προκηρύχθηκαν και συστήνονται άμεσα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε «βήμα» παρουσίασης των Θέσεων των Ο.Π. και των Νησιωτών του Αιγαίου στα αντίστοιχα ζητήματα :

Γ.4.5 – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (αναπτυξιακές μορφές, διαδικασίες εγκρίσεων - Προτάσεις),

Γ.4.6 – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  (επανάχρηση του οικοδομικού πλούτου, ελληνικό πρότυπο Συστήματος Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης τύπουLEED και BREEAM, περιβαλλοντική-οικολογική πιστοποίηση οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών - Προτάσεις),

Γ4.1. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ -  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ – Κ.Υ.Α. Τουρισμού &  Α.Π.Ε.  (Τρέχουσα εμπειρία Χωροταξικών - Περιφερειακών Μελετών - ΚΥΑ Τουρισμού, ΑΠΕ. Καταγραφή – Κριτική προσέγγιση)

Μόλις μου ανακοινωθεί η κατάταξη θα σας ειδοποιήσω περαιτέρω για να μπορούμε να επικοινωνούμε και να σας ενημερώνω και να μου θέτετε Προτάσεις προς συζήτηση.

 

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ – Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π./ ειδικ. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων & Εφαρμογών Α.Π.Ε. – μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ & υποψήφιος στις Κυκλάδες

 

 

 

Στις 3 Ιουνίου 2012 9:51 μ.μ., ο χρήστης Stefanos Stamellos <sstamell@otenet.gr> έγραψε:

Εγώ επειδή είμαι φίλος του Θέμη, ίσως έχω τη δυνατότητα να επηρεάσω πολιτικά τα πράγματα για τις εξελίξεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Σας παρακαλώ εισηγηθείτε από τώρα τα σημαντικά ζητήματα σε κάθε περιοχή και περιφέρεια...

 
............................

το αρχικο ρεπορταζ ειναι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Ποιους θα υπουργοποιήσει ο Αλέξης αν...

 

03-06-2012 10:13:21

 

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43567&Itemid=131

 

Έστω κι αν πρόκειται για πρώτες συζητήσεις, πίσω από κλειστές πόρτες στα γραφεία της Κουμουνδούρου συζητούν ήδη το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.

Αν και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι είναι πρώιμο και σε μεγάλο βαθμό παρακινδυνευμένο, θεωρούν ότι το κόμμα τους -εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα- πρέπει να είναι έτοιμοι σε γενικές γραμμές γιατί την επομένη των εκλογών θα χρειαστούν συζητήσεις και με άλλους κομματικούς σχηματισμούς και για το μοίρασμα υπουργείων.
Οι παράγοντες που θα βαρύνουν αποφασιστικά είναι αφενός το ποιοι θα είναι τελικά οι κυβερνητικοί εταίροι και αφετέρου το πόσα άτομα θα έχει τελικά το ολιγομελές υπουργικό σχήμα που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ετσι, στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα είναι από τους ελάχιστους ίσως που θα έχουν προηγούμενη κυβερνητική θητεία έστω και σύντομη καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.
 

Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συζητούνται επίσης τα ονόματα των Γιάννη Τόλιου, Γιάννη Μηλιού και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους δύο τελευταίους πάντως να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο καθώς εκφράζουν τη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την Τρόικα και του δανειστές.
 
Επίσης, γίνεται λόγος και για τον οικονομολόγο Γιώργο Σταθάκη που ενδεχομένως θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Για το υπουργείο Εσωτερικών ως επικρατέστερος φέρεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συζητείται για το υπουργείο Εργασίας.
 
Το όνομα του Παναγιώτη Στρατούλη «παίζει» για θέση στα κοινωνικά υπουργεία, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, ένας εκ των βασικών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα -αυτός που τον εκπροσώπησε συναντώντας τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο- προαλείφεται για το υπουργείο Αμυνας.
 
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται υποψήφιος ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Οικολόγων που έχει αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.
 
Στο υπουργείο Υγείας η επιλογή φέρεται να γίνεται μεταξύ των γιατρών Νίκου Μανιού και Ηλία Μπασκόζου που θεωρούνται ικανοί τεχνοκράτες.
 
Ονόματα πανεπιστημιακών όπως ατά των κυρίων Ζήση Παπαδημητρίου, Αρη Καζάκου,Στάθη Κουβελάκη και Γιώργου Κατρούγκαλου συζητούνται επίσης.

Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται ως φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς εκτιμάται ότι έχει βαθιές νομικές γνώσεις και ανυποχώρητη πολιτική βούληση προκειμένου να φέρει σε πέρας ειδικές αποστολές όπως η υπόθεση Siemens και άλλες σοβαρές νομικές υποθέσεις.
 
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα που ήταν ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που πλαισίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.
 
Ακόμη, το όνομα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, συζητείται για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της επίσης καθηγήτριας Θεανώς Φωτίου για το υπουργείο Παιδείας, της γεωπόνου Ειρήνης Κατσινοπούλου για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυρίας Ρένας Δούρου για θέση στο κυβερνητικό σχήμα είτε του υπουργείου Αμυνας, είτε -το πιθανότερο- του υπουργείου Εξωτερικών.
 
Ακούγονται επίσης και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου (πιθανότατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα