Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ για τα ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 AEGEAN WAVES & WINDS

Thursday, June 12, 2008

Με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙÎ' ΣΤΗΝ ΕΦÎ'ΡΜΟÎ"Η Î'.Π.Ε. - Î'ΙΟΚΛΙΜÎ'ΤΙΚΗΣ Î'ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΚÎ'ΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛÎ'Î"Î' στην Î'ΝÎ"ΡΟ

 
Με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος
 
Μετά από 16 χρόνια εμπειρίας και ενεργού εμπλοκής μου στον χώρο της Î'ιοκλιματικής Î'ρχιτεκτονικής (απόφοιτος Î'ρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π. το 1997 + μεταπτυχ. σεμινάρια Ι.Τ.Ε.-ΕΛΚΕΠÎ' το 1990-1991 + προτάσεις κτιρίων δημόσιας χρήσης σε: Î'ίλλια - Î"αύριο και Χώρα Άνδρου - γήπεδα (6) Π.Î'.Ε.) ÎºÎ±Î¹ μιά δεκαετία μετά την έναρξη της προσωπικής-οικογενειακής μου Επένδυσης, που συνδέει τρείς από τους πιό σημαντικούς τομείς της σύγχρονης Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας (Εξοικονόμηση Ενέργειας - Προστασία του Περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των νησιών του Î'ιγαίου Πελάγους - Τουρισμός και Î¼Î¬Î»Î¹ÏƒÏ„α της ειδικής ραγδαία αναπτυσσόμενης μορφής των Παραθεριστικών κατοικιών για μόνιμους-ολόχρονους επισκέπτες-ιδιοκτήτες και του "Ευ Ζείν"), παραμένω άνεργος και χωρίς ουδεμία οικονομική Î±Ï€Î¿Î»Î±Î²Î® από το ελεύθερο επάγγελμα Î¼Î¿Ï… και την Î¯Î´Î¹Î± αυτή την επένδυση από το 2004 και μετά. ÎˆÏ„σι έχω γίνει και εγώ όχι μόνο μέλος της "γενηάς των 70 Ευρω (ούτε κάν των 700) μηνιαία" αλλά ÎµÎ¯Î¼Î±Î¹ και έρμαιο-στόχος των αδηφάγων διαθέσεων των Τραπεζών, που για δάνεια των 30.000-40.000 Ευρω απειλούν να Î¼Î¿Ï… κατασχέσουν το σύνολο της υλοποιημένης Επένδυσης (2 ημιτελείς οικίες + 10 στρέμματα ημιδιαμορφωμένου αγροτεμαχίου) αξίας κτήσης άνω των 350.000 Ευρω  (αναλογία 1: 10).
Î'ς υπάρξει τουλάχιστον κάποιος να "εξαγοράσει" το Όραμα και τις Προσπάθειες μου, προκειμένου να μπορέσει κάποτε να γίνει πραγματικότητα και Πρότυπο επανάληψης στον αγαπημένο μου χώρο των Î'ιγαιοπελαγίτικων νησιών, και ας παραμείνω εγώ ο μόνος χαμένος και ρομαντικά - εκτός πραγματικότητας πιστός σε Î'ξίες όπως η Προστασία Περιβάλλοντος και ο Σεβασμός στις Παραδοσιακές δομές και πρακτικές.
                                                      ΦΡÎ'Ν. ΚÎ'ΛΛ.
 
 
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙÎ' ΣΤΗΝ ΕΦÎ'ΡΜΟÎ"Η Î'.Π.Ε. - Î'ΙΟΚΛΙΜÎ'ΤΙΚΗΣ Î'ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΚÎ'ΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛÎ'Î"Î' στην Î'ΝÎ"ΡΟ

    Î'φού προηγήθηκαν μεμονωμένες εφαρμογές της Î'ιοκλιματικής Î'ρχιτεκτονικής στον σχεδιασμό και την υλοποίηση - κατασκευή κατοικιών και άλλων κτιρίων από την δεκαετία του '80, από σημαντικούς Î'ρχιτέκτονες - πρωτοπόρους όπως ο  Î'Λ. ΤΟΜΠÎ'ΖΗΣ , ο Î'Ν. ΚÎ'ΡΤÎ'Σ κ.α. που εισήγαγαν στην κατ' εξοχή προικισμένη  σε Î'νεξάντλητες - Î'νανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (άνεμος - ήλιος - γεωθερμία - θαλάσσια κύματα) Χώρα μας, την έννοια της περιβαλλοντικά ''αναίμακτης'' δημιουργίας κατασκευών για τον σύγχρονο χρήστη - με όλες τις απαιτήσεις - με οικονομικότητα στην χρήση της ενέργειας όπως σήμερα μας αποδίδεται παραγόμενη από εξαντλούμενες πηγές (πετρέλαιο - ηλεκτρισμός από θερμικές μηχανές - ξυλεία/ κάρβουνο) φθάσαμε στις αρχές του 21ου αιώνα για να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα αυτής της λογικής. Ετσι ακόμη και υπό τους αμφισβητούμενους σχεδιασμούς της Παγκοσμιοποίησης, με το Σύμφωνο του ΚΥΟΤΟ θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική χρήση των Î'.Π.Ε. για την Ενεργειακή κάλυψη των άμεσων και των μελλοντικών αναγκών και μάλιστα με διαρκώς αυξητικά κλιμακούμενη ποσοστιαία συμμετοχή. Τις υποχρεωτικές αυτές απαιτήσεις θεσμοθέτησε και η Ε.Ε. και άρα και η Ελλάδα, με στόχο το 2010 να καλύπτουμε το 15 % των ενεργειακών αναγκών μας με χρήση των Î'.Π.Ε.
    Πέρα όμως και πολύ παραπάνω από τις παραπάνω υποχρεώσεις, γεννιέται πια στον καθένα μας η ανάγκη να συνεισφέρει όσο μπορεί και του αναλογεί στο σεβασμό του Περιβάλλοντος και την προστασία του για το καλό των ίδιων των οικογενειών μας. Î'υτή η ευθύνη βάρυνε και τους συμμετόχους και ιδρυτές της Î'ΝÎ"ΡΙÎ'ΤΤΙΚÎ' Ε.Π.Ε. (4 μέλη της οικογένειας μου) ιδιαίτερα αφού αυτή ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην πατρίδα - γη, το πανέμορφο και σχετικά διαφυλαγμένο Κυκλαδονήσι , την Î'ΝÎ"ΡΟ. Ετσι και μετά από τις σχετικές και ειδικευμένες σπουδές και έρευνα αγοράς που προηγήθηκαν, προχωρήσαμε στον πρωτοποριακό σχεδιασμό Συγκροτήματος (12) Î'νεξάρτητων Παραθεριστικών Κατοικιών στην περιφέρεια δύο Παραδοσιακών Οικισμών (ΠΙΤΡΟΦΟΥ - ΖÎ'Î"Î'ΝΙÎ'ΡΗ) και 400μ. από τον καταπληκτικό όρμο του ΧÎ'ΛΚΟΛΙΜΙΩΝÎ' , σε έκταση 10 στρεμμάτων συνολικά θα διαμορφωθεί σε Πρότυπο Περιβαλλοντοφιλικό - Î'ιολογικό Î'γρόκτημα. Η Î'ιοκλιματική Î'ρχιτεκτονική προβλέπει την ορθότερη τοποθέτηση του κτίσματος σε σχέση με τον προσανατολισμό (κύριες όψεις προς Νότο - Προστασία από Î'ορεινούς ανέμους) , τον τεχνητό ή φυσικό ( με φυτά - δένδρα) σκιασμό σε σχέση με τις εποχές (ζητούμενος το καλοκαίρι - ανοικτός ηλιασμός τον χειμώνα) και την κατασκευή με χρήση σωστά επιλεγμένων υλικών ( μονώσεις - διπλά υαλοστάσια - κεραμοσκεπές - δομικά υλικά / φέρουσα τοιχοποιία -αποφυγή χημικών παραγώγων κ.λ.π.).
      Η ορθά προβλεπόμενη αξιοποίηση των Î'νανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνίσταται :
στην εφαρμογή Ηλιακών Συλλεκτών επί κεκλιμμένων επιπέδων έδρασης - στεγών, για την εξασφάλιση του ζεστού νερού για όλες τις χρήσεις ( περιλαμβανομένου boiler3πλής εισόδου : Ηλ.Συλ - καυστήρας αγροτ. απορριμμάτων - ενεργ.τζάκι - ηλεκτρ. αντίσταση)
στην εφαρμογή της ''Ηλιακής Ηλεκτροπαραγωγού Στέγης", με σύνθετη εγκατάσταση πλαισίων με φωτοβολταϊκά συνδεδεμένων σε σειρά και στην συνέχεια μέσω ανορθωτή -εναλλάκτη απόδοση στο κύκλωμα χρήσης (220 V) ή εναλλακτικά αποθήκευση σε συσσωρευτές για μεταχρονολογημένη απόδοση. Το σύστημα αυτό συνδεόμενο - συνεργαζόμενο με την κλασσική ηλεκτρική σύνδεση με το Î"ίκτυο ( Î"ΕΗ) μέσω κατάλληλων αυτοματισμών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ενεργειακή οικονομία και απόσβεση του κόστους εγκατάστασης, όταν σε περιόδους μη χρήσης το σύνολο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας (2-5 ΚW ανά ώρα ηλιοφάνειας) θα επιστρέφεται στο Î"ίκτυο προς διάθεση (οπότε η Î"ΕΗ υποχρεωτικά το εξαγοράζει στο 70% του Τιμολογίου της σύμφωνα με τον Ν. 2244/'94).στην εφαρμογή του " Συλλέκτη Εδάφους - Î'βαθούς Î"εωθερμίας'' για τον φυσιολογικό δροσισμό - αερισμό των εσωτερικών χώρων , με φιλτραρισμένο αέρα που προερχόμενος απο ''σερπαντίνα'' (άκαμπτο σωλήνα) σε βάθος 5,0-6,0 μ. στο έδαφος, έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα- καλοκαίρι και έτσι μέσω κυκλοφορητή από περσίδες δαπέδου, δίνει αίσθηση δροσισμού το καλοκαίρι και θαλπωρής - αερισμού τον χειμώνα, χωρίς να χρειαστεί η λειτουργία ενεργοβόρων κλιματιστικών μηχανημάτων (οικονομία ηλεκτρ. ενέργειας).
 στην εφαρμογή του ''Συλλέκτη / Εναλλάκτη Νερού - Î'αθιάς Î"εωθερμίας'' που εκμεταλλεύεται το παραπάνω φυσικό φαινόμενο ακόμη περισσότερο για τον δροσισμό - κλιματισμό των χώρων , όπου υφίστανται πηγές - ροές υδάτων σε βάθος ή δεξαμενές νερού μεγάλου όγκου. Ετσι ένα πηγάδι ή μια πισίνα, με την εγκατάσταση κατάλληλων σωληνώσεων και εναλλάκτη κυκλοφορίας νερού (παράλληλα με το θερμικό/ψυκτικό υγρό ) συνιστά ουσιαστικά μια κεντρική αντλία θερμότητας - ψύξης ικανή να θερμάνει ή να ψύξει ικανοποιητικό αριθμό μεμονωμένων εγκαταστημένων κλιματιστικών μονάδων.
στην προμήθεια και εγκατάσταση μικρών - μεσαίων ανεμογεννητριών ή ακόμη και στην ερευνητική εγκατάσταση ανεμογεννήτριας κατακόρυφου άξονα σε βάση - πύργο προσομοιάζοντα στην τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική κληρονομιά (ταβλόμυλοι περιοχής ΚΟΡΘΙΟΥ), ως βοηθητικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής (σε αντλιακά συγκροτήματα - πιεστικά - πυροσβεστικά - κ.λ.π.)
στην έστω και δειγματική - διακοσμητική κατασκευή υδρορρόης ποτισμού - τροφοδοσίας πισίνας που θα καταλήγει σε υδατόπτωση από μεγάλο ύψος και κίνηση νερόμυλου συνδεδεμένου και με ηλεκτροπαραγωγή μονάδα αλλά και κεντρική εγκατάσταση άλεσης- κομποστοποίησης απορριμμάτων (εναλλακτική λειτουργία).
    Î"ια όλα τα παραπάνω, που το μελετητικό υπόβαθρο συνεχώς συμπληρώνεται και το τεχνικό υπάρχει και διατίθεται από πλήθος εταιρειών στις διεθνείς αγορές, απομένει στην ευαισθησία του καθενός μας και την αποφασιστικότητα του να πράξει επιτέλους τα δέοντα και να σταματήσει να καταναλώνει μόνο και να ρυπαίνει, να επιλέξει τις νέες τεχνολογίες και να εμπιστευθεί αυτούς που τις ''διακονούν'' (''διακονώ'' :πιστεύω πρώτα και εφαρμόζω σωστά) . Ενας από αυτούς και στον Ελλαδικό χώρο είναι και η Î'ΝÎ"ΡΙÎ'ΤΤΙΚÎ' Ε.Π.Ε. και το έργο της που αξίζει να υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί κατόπιν επιλογής δέκα (10)  ευαισθητοποιημένων οικιστών που θα θελήσουν να αποκτήσουν παραθεριστική κατοικία στην Î'ΝÎ"ΡΟ , δύο ώρες μόνο από την Î'ΘΗΝÎ', από το λιμάνι της Ραφήνας.
                                                
  από την Î'ΝÎ"ΡΙÎ'ΤΤΙΚÎ' Ε.Π.Ε.
                                                                                                              
                                                                                                                     ΦΡÎ'ΝΤΖΕΣΚΟΣ  ΣΤ.  ΚÎ'ΛΛΙÎ'ΡΟΥΣΗΣ
                                                                                                                            Î'ρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
 

Î"ελτίο Τύπου - Î'νακοίνωση Εταιρικής Î"ραστηριότητας
 
 

 
 
Subject: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ για τα ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Σας προσκαλώ να επισκεφθείτε και να διαδόσετε το Μοναδικό Ιστολόγιο (blog-page) που πραγματεύεται ζητήματα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, με ιδιαίτερη σημασία στην Προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφόρο / Βιώσιμη Ανάπτυξη στην μικροκλίμακα του ευαίσθητου νησιώτικου χώρου. Εμπνευστής - δημιουργός του είναι ο Ανδριώτης Αρχιτέκτονας μηχανικός (αποφ. Ε.Μ.Π.- μέλος Τ.Ε.Ε., με ειδίκευση στις εφαρμογές Ανανεωσ. Πηγών Ενέργειας και πιστοποιημένος Σύμβουλος Ανάπτυξης Μ.Μ.Ε. στον ΕΟΜΜΕΧ) Φραντζέσκος Καλλίς, που αν και έχει από το 1991 μετοικήσει στον τόπο καταγωγής του, αναγκάζεται να μοιράζεται την διαμονή του μεταξύ Άνδρου - Αθήνας, και με αγωνία περιμένει τις υποδείξεις, τα άρθρα και την ενεργή - ενθουσιώδη συμμετοχή σας.
 
 
 
tel.: +30-6970-950642
 
Πλέον πρόσφατη Ειδησεογραφία σχετική με το Αιγαίο :
 
Greenpeace Greece

Το Arctic Sunrise είναι εδώ!

Το πλοίο της Greenpeace βρίσκεται στις Βόρειες Κυκλάδες για να χαρτογραφήσει την Ποσειδωνία. Το θαλάσσιο αυτό φυτό δημιουργεί θαλάσσια λιβάδια, αντίστοιχα με τα δάση της στεριάς. Μέσα σε αυτά βρίσκουν προστασία πάνω από 1.200 διαφορετικά είδη, ενώ ταυτόχρονα ως φυτό φωτοσυνθέτει, απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνοντας οξυγόνο.

Τα ευπαθή λιβάδια της Ποσειδωνίας απειλούνται από ανθρώπινες δραστηριότητες, και παρά το γεγονός ότι προστατεύονται από συμφωνίες και νομοθεσίες, στην Ελλάδα απειλούνται από την έλλειψη χαρτογράφησης, όπως τα δάση από την έλλειψη Εθνικού Δασολόγιου.

Η χαρτογράφηση τμήματος της Ποσειδωνίας στην περιοχή των Βόρειων Κυκλάδων, είναι ένα ακόμα βήμα στα πλαίσια της εκστρατείας της Greenpeace για δημιουργία Θαλάσσιων Καταφύγιων, τα οποία θα καλύπτουν το 40% της θάλασσας. Στην προσπάθεια αυτή σας χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Για την χαρτογράφηση η Greenpeace έχει διαθέσει το Arctic Sunrise και για τις 9 ημέρες που θα βρίσκεται το πλοίο στην περιοχή, υπολογίζουμε ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ. H διανυκτέρευση και διατροφή πάνω στο σκάφος για όλη την επιστημονική ομάδα, το κόστος της μεταφοράς και διαμονής της στην Άνδρο, η χρήση υποθαλάσσιας κάμερας, ηχοβολιστικού συστήματος του πλοίου, καταδυτικού εξοπλισμού, φουσκωτών σκαφών, η βοήθεια των εθελοντών της οργάνωσης και η ενημέρωση του κοινού, θα ξεπεράσουν τα 5.000 ευρώ.

Υποστηρίξετε το έργο Greenpeace στις ελληνικές θάλασσες.

Υ.Γ. το Arctic Sunrise θα βρίσκεται στην Ερμούπολη της Σύρου, την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Ώρες επισκέψεων 11-13:00 και 18-21:00.

 
Υποστηρίξτε μας
  Ενισχύστε οικονομικά
 
το έργο της Greenpeace στις ελληνικές θάλασσες
Διαβάστε
  Λιβάδια Ποσειδωνίας, τα δάση της θάλασσας
 
έκθεση της Greenpeace για την Ποσειδωνία στην Ελλάδα
Δείτε
  Φωτογραφίες
 
εικόνες από το Arctic Sunrise
Τα νέα μας στον υπολογιστή σας
  Εγγραφή
 
Αν λάβατε αυτό το email από φίλο σας, στείλτε μας τα στοιχεία σας κι εμείς θα σας βάλουμε στην ατζέντα μας
Οι φίλοι σας το ξέρουν;
  Προωθήστε το email
 
Στείλτε το μήνυμα σε φιλικά σας πρόσωπα
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Νομίζουμε ότι η διαβούλευση γύρω από το κείμενο Αρχών του Δικτύου κλείνει τον κύκλο της. Στη συνάντησή μας, που ελπίζουμε να γίνει στη Σύρο, θα συζητήσουμε και την τελική του μορφή.

Στο κείμενο έχουν συμπεριληφθεί όλες οι προτάσεις και σαφείς υποδείξεις που έγιναν.

Για παράδειγμα, ο φίλος Νίκος Αγγελέτος από τη Σκόπελο έγραψε ζητώντας διευκρινίσεις για τις "αρμοδιότητες και παρεμβάσεις που θα έχει ο φορέας (το Δίκτυο Αιγαίου) και πώς θα χρηματοδοτείται".

Τα θέματα που μας απασχολούν και στα οποία παρεμβαίνουμε είναι γνωστά και άλλωστε θα συζητηθούν διεξοδικά στη συνάντηση. Όσο για το θέμα των χρηματοδοτήσεων, εξηγείται λεπτομερειακά στο Καταστατικό με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης όπως έγραψε ο καλός φίλος Γιάννης Σπιλάνης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου: "...Το αδύνατο σημείο του κειμένου είναι ότι πέρα από διαπιστώσεις δεν προτείνει ούτε ποιος είναι ο εναλλακτικός δρόμος ούτε ποια η στρατηγική δράσης.."

Εμείς λοιπόν προτείνουμε τη μετεξέλιξη και διεύρυνση του Δικτύου Αιγαίου ακριβώς για να υπερβούμε όλες αυτές τις αδυναμίες. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη νέα μορφή που θα πάρει το Δίκτυο θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν και να δράσουν αποτελεσματικά μικρές ομάδες και άτομα που τώρα βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο εγκλωβισμένες ή αδρανοποιημένες μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Το Δίκτυο θα βοηθήσει τις φωνές των ανθρώπων να ακουστούν και θα εξασφαλίζει ένα είδος υποστήριξης σ' όλους αυτούς που θέλουν να αντιδράσουν αλλά δεν μπορούν κάτω από την πίεση της μικρής κοινωνίας.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο βασικός μας στόχος: η δημιουργία ενός φορέα, μιας συλλογικότητας, που θα παρέχει κάλυψη σε δραστηριότητες τοπικού ή υπερτοπικού χαρακτήρα και επίσης τεχνογνωσία (μέσα στους κόλπους του Δικτύου υπάρχουν αρχιτέκτονες, μηχανικοί, δικηγόροι, περιβαλλοντολόγοι κλπ.) σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Μερικά παραδείγματα προβλημάτων που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αν δράσουμε συλλογικά:

- Η έλλειψη Ειδικών Χωροταξικών στα περισσότερα νησιά.

- Η ανάγκη να πιέσουμε για τη σύνθεση και εφαρμογή σε κάθε νησί μιας τοπικής ατζέντας 21 που θα γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας. 

- Η παράνομη ιδιωτική πολεοδόμηση. Κατασκευή χιλιάδων παραθεριστικών

κατοικιών χωρίς οριοθέτηση

- Το θέμα της ενέργειας

- Η διαχείριση απορριμμάτων

- Το πρόβλημα του νερού και η αντιμετώπισή του - ύδρευση-αποχέτευση

- Ο τουρισμός όπως εξελίσσεται

- Η καταστροφή των υδροβιοτόπων

- Η θαλάσσια ρύπανση – παράδειγμα το ναυάγιο του Sea Diamond

- Η σοβαρή υποβάθμιση και τα προβλήματα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, π.χ. - Πάρκο Αλοννήσου, Κόκκινη οχιά Μήλου, αίγαγρος Αντιμήλου, υδροβιότοπος Καλλονής.

 

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να γίνει συνείδηση στους κατοίκους των νησιών η ιδιαιτερότητα της θαλασσοκοινωνίας μας, η ανάγκη σεβασμού της φέρουσας ικανότητας από την οποία πρέπει να ξεκινούν όλα, η περιβαλλοντική συμπεριφορά καθενός από εμάς και η λογική βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη από την πλευρά του κράτους και των επιχειρηματιών.

Με τις διορθώσεις-παρατηρήσεις  στο καταστατικό και με τις θέσεις που αναπτύχθηκαν και περιλήφθηκαν  στη Διακήρυξη Αρχών, νομίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Προτείνουμε, λοιπόν, να συναντηθούμε το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου, στη Σύρο, να κουβεντιάσουμε και να συνυπογράψουμε την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Δίκτυο Αιγαίου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα