Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Fw: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔ. ΞΕΝΩΝΑ στην ΑΝΔΡΟ

 
----- Original Message -----
To: agrenda@agronews.gr ; alavanos@syn.gr ; bechraki@cres.gr ; bigfish@protothema.gr ; protothema@protothema.gr ; Editor :KOKKINOS GATOS ; ekepek@panteion.gr ; g.anagnostopoulos@parliament.gr ; gapostolidis@pegasus.gr ; geo@enet.gr ; giannousi@pegasus.gr ; gvoulg@otenet.gr ; gtsaltas@panteion.gr ; "TA NEA" ; "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" - ΤΑ ΝΕΑ ; epsilon@enet.gr ; NGrilakis@ert.gr ; paper@pegasus.gr ; vimagazino@dolnet.gr ; xliagou@kathimerini.gr ; Γ. ΤΣΙΡΟΣ-αρχισυντ. "Κ" ; ΕΘΝΟΣ/ Πολιτιστικά - ΑΓΓ. ΚΩΤΤΗ ; ΕΛ. ΤΥΠΟΣ - ΕΛ. ΚΟΛΟΒΟΥ ; mkottakis@e-tipos.com ; ΕΛ.ΤΥΠΟΣ - ΜΙΚΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ ; review@e-tipos.com ; ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-Γ. ΚΙΟΥΣΗΣ ; ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ - ΚΙΜΠΙ ; Κ. ΤΣΙΧΛΙΑΣ- δ/ντης συντ. "Κ" ; ΟΙΚΟ -
Sent: Sunday, April 27, 2008 4:29 PM
Subject: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔ. ΞΕΝΩΝΑ στην ΑΝΔΡΟ


 
Μια ξεχωριστή Πρόταση, ενός αξέχαστου Σαββατοκύριακου ή μιας οργανωμένης ολιγοήμερης ή περιήγησης στο υπέροχο νησί της Άνδρου, το πιό κοντινό της Αθήνα Κυκλαδονήσι - με τον χαρακτηριστική υψηλού επιπέδου τρόπο διαβίωσης που οι ναυτικοί και εφολιστές που ζούν ή προέρχονται από αυτό, έχουν διαμορφώσει σε βάθος χρόνου - είναι η διαμονή σας σε ένα από τα 10 δωμάτια (εξοπλισμένα στην εντέλεια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις) του Παραδοσιακού Ξενοδοχείου "Νίκη" Α' κατ.
Ανακαινίζοντας ένα  σημαντικό νεοκλασσικό δύοροφο κτίριο - επάνω στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας / Άνδρου (που ονομάζεται και "Αγορά"), και εξοπλίζοντας το στην εντέλεια, με το σκεπτικό των παραδοσιακών αρχοντικών κατοικιών των επωνύμων και παλαιών οικογενειών ( σε σχεδιασμό του Ανδριώτη Αρχιτέκτονα Φραντζέσκου Καλλιβρούση ), το έχουν μετατρέψει σε ένα σύχγρονο ατμοσφαιρικό μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο που διευθύνει η Σοφία Βαλμά με την οικογένεια της.Στο ισόγειο, μια ευρύχωρη αίθουσα υποδοχής με γωνιά σαλονιού- τηλεόρασης και χώρο με τραπεζοκαθίσματα για το πρωϊνό αλλά και ως χώρος αναψυχής ανοικτός στο κοινό όπες τις ώρες, συνδυάζεται με την άνετη σκεπασμένη αυλή - βεράντα με την υπέροχη θέα του λιμναιού της Χώρας και του ανοικτού Ανατολικού Αιγαίου , σε έναν ενιαίο χώρο αναψυχής και εστίασης με ονομασία "NAVY STORY" ("Ναυτική Ιστορία") διακοσμημένο με παλιά μοντέλα καραβιών, και άλλα χρηστικά ναυτικά ενθυμήματα.Σημειώνουμε εδώ στην ιστορική πορεία του κτιρίου, ότι εδώ είχε φιλοξενηθεί ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, την περίοδο που είχε εξοριστεί από τα μεταπολεμικά καθεστώτα ακριβώς στο νησί της Άνδρου, όπως μας ενημερώνει και με πινακίδα η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων.
Με βάση το οικογενειακό αυτό ξενοδοχείο, μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο τα ακριβώς διπλανά Μουσεία του Ιδρύματος Βασ. & Ελίζας Γουλανδρή - το Αρχαιολογικό, το Μοντέρνας Τέχνης και την Πινακοθήκη ( απο Ιούλιο έως τέλη Σεπτέμβρη)- καθώς και την περιοδική καλοκαιρινή έκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Κυδωνιέως, ή της Καιρείου Βιβλιοθήκης. Μετά τις περιπατητικές εξεπευνήσεις της Χώρας - του παραδοσιακού οικισμού που κτισμένος επάνω σε μιά βραχώδη γλώσσα γής, εισέρχεται στην θάλασσα, καταλήγοντας σε μιά ευρύτατη πλατεία - του Αφανή Ναύτη ( αφιερωμένη σε όλους τους κατά καιρούς χαμένους-πνιγμένους ναυτικούς), και με μιά πέτρινη τοξωτή γέφυρα επικοινωνεί με το απέναντι βραχονησάκι όπου δεσπόζουν τα διατηρούμενα ερείπια του συγκροτήματος του Κάστρου - του οχυρωμένου διοικητηρίου και οικίας του εκπροσώπου του Δόγη της Βενετίας, που στο μεγαλύτερο μέρος της Βυζαντινής και μετά την Άλωση κυριαρχίας των Ενετών στο νησί έχει αφήσει πολλά κοινωνικά και πολιτιστικά σημάδια στον τόπο (όπως και σε  άλλα Κυκλαδονήσια σημαντικού χαρακτήρα, και μάλιστα με την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση πάνω στις θαλάσσιες γραμμές-πλόες της εποχής  (ελέγχει όλο το Μέσο - Ανατολικό Αιγαίο, το πέρασμα-Στενό του Κάβο Ντ' Όρο- έως την απέναντι Χίο).
Σύγχρονοι δρόμοι οδηγούν σε πλήθος παραλιών και παραδοσιακών οικισμών (άνω των 24, οι περισσότεροι σε Κυκλαδονήσι λόγω της μεγάλης έκτασης και της διασποράς τα παλαιότερα χρόνια, επάνω στις απήκρημνες πλαγιές - κύρια για την προστασία από τους περιπλανόμενους Πειρατές). Διαθέτοντας τρείς κύριους ορεινούς όγκους εγκάρσια (από Βορειοδυτικά προς Νοτιοανατολικά), δημιουργούνται πλήθος μικρών και μεγάλων κοιλάδων που διευκολύνουν τις αποστραγγίσεις των βρόχινων και πηγαίων υδατορροών (μοναδικός αριθμός - άνω των 100 καταγραμμένων - πηγών το καθιστούν το μόνο φυσικά αυτάρκες και αρδευόμενο Κυκλαδονήσι), εύφορων και με οργιώδη φυσική χλωρίδα, μέρος δε των πεδινών εκτάσεων συνιστά πλούτο μικρομεσαίων γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Παράλληλα δημιουργεί και αξιόλογο αριθμό περιπατητικών διαδρομών και ορειβατικού - οικολογικού ενδιαφέροντος (υπάρχει αριθμός διαδρομών με ειδική σήμανση και καταγραφή τους σε ειδικό χάρτη, προϊόν συνεργασίας της Νομαρχ. Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών). Εκείνο που ίσως είναι ελάχιστα γνωστό είναι ότι τα νερά της Άνδρου, απο δεκαετίες ευφραίνουν και δροσίζουν τους Έλληνες, καθώς η πηγή Σάριζα στο χωριό των Αποικίων καθώς και νεώτερες (όπως η "Λεζίνα"), εμφιαλώνονται σε σύγχρονο εργοστάσιο με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής, ενώ επίσης η σύσταση του νερού είναι μεταλλική - χημικά αναλυμμένη και με ιαματικές ιδιότητες ιδιάιτερα σε λιθιάσεις πεπτικού και άλλες σχετικές ασθένειες, και προωθούνται καθημερινά στο εμπόριο.
Περιμένουμε να σας υποδεχθούμε, να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να σας γνωρίσουμε έναν διαφορετικό, πιό ανέμελο και σε αργούς - πιό ανθρωποκεντρικούς ρυθμούς και κοινωνικές αξίες, τρόπο ζωής όπως αυτός των Ανδριώτικων Οικογενειών.
 
για πληροφορίες και κρατήσεις :22820 - 29155 / 6977-288921 (ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΜΑ)
                                                    6970-950642 / 210-9223287 (ΦΡΑΝΤΖ. ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗ) - e-mail : franky_kal@yahoo.gr
                                                                                                                                                            andriattica_rea@yahoo.gr
  και σε όλα τα τουριστικά γραφεία Άνδρου και Ραφήνας - Αθήνας 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα