Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

Newsletter 10 Δεκέμβριος 2011

Δεκέμβριος 2011

Ανεβαίνουμε Θεσσαλονίκη!

classroom

Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ – σύστημα εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ για την ανακύκλωση συσκευασιών) και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση «Αλλάζοντας συμπεριφορές – Σχολεία για την ανακύκλωση» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών και στην περιοχή του Εχεδώρου του νομού Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε περιβαλλοντική ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων μέσα από παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού εγκεκριμένου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ανταποκρίνονται στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών.


Διαβάστε περισσότερα...


«Χριστουγεννιάτικη» ανακύκλωση στο Λονδίνο

reclondonΚατά την εορταστική περίοδο, στο Λονδίνο θα χρησιμοποιηθεί τόσο χαρτί περιτυλίγματος που θα μπορούσε να καλύψει τη γη γύρω από τον ισημερινό! Στα σπίτια της πόλης θα φωτίζονται περίπου ένα εκατομμύριο χριστουγεννιάτικα δέντρα! Έτσι, ο δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τους Λονδρέζους να εξασφαλίσουν ότι όλα τα απόβλητά που θα παραχθούν στην περίοδο των εορτών θα ανακυκλωθούν, προκειμένου η πόλη να εξοικονομήσει χρήματα.

Ο λόγος για τον οποίο ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά από τους πολίτες να ανακυκλώσουν το σύνολο αν είναι δυνατόν των αποβλήτων τους είναι ότι σε περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε χώρους ταφής τα έξοδα για τη δημοτική αρχή είναι περίπου 25% περισσότερα από το αν ανακυκλωθούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλογή τηγανελαίων για ανακύκλωση στην Καβάλα

cooking-oils-collectionΟ Δήμος Καβάλας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, εγκατέστησε τον Οκτώβριο σε γειτονιές της Καβάλας τους πρώτους κάδους για τη συλλογή των οικιακών τηγανέλαιων που στη συνέχεια ανακυκλώνονται.

Η ανακύκλωση των τηγανέλαιων είναι σημαντική για τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος αν αναλογιστεί κάποιος ότι ένα λίτρο καμένου λαδιού καταστρέφει ένα εκατομμύριο λίτρα πόσιμου νερό. Επιπλέον, το λάδι που χύνεται στο νεροχύτη επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα βιολογικού. Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα τηγανέλαια σε πλαστικά μπουκάλια και στη συνέχεια να τα εναποθέτουν στους ειδικούς πράσινους κάδους


Διαβάστε περισσότερα...



Σχεδίο δράσης για την οικοκαινοτομία: αρωγή σε επιχειρήσεις για πράσινη ανάπτυξη και περιβαλλοντικά οφέλη

ecoactionplanΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σχεδίο δράσης για την οικοκαινοτομία: αρωγή σε επιχειρήσεις για πράσινη ανάπτυξη και περιβαλλοντικά οφέλη

 

Η οικοκαινοτομία αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στην υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Το νέο Eco-Innovation Action Plan (EcoAP) (Σχέδιο δράσης οικοκαινοτομίας) θα δώσει ώθηση σε καινοτομίες που μειώνουν τις πιέσεις στο περιβάλλον και θα γεφυρώσει το κενό μεταξύ καινοτομίας και αγοράς. Οι περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες είναι ευπρόσδεκτες για τις επιχειρήσεις και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, επομένως η οικοκαινοτομία αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της οικονομικής ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.  

Διαβάστε περισσότερα...


Ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά

marion-macedo-2Παλιές εφημερίδες, πλαστικές σακούλες, παλιά CD και καπάκια από μπουκάλια αναψυκτικών είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί η σχεδιάστρια μόδα Marian Macedo από τη Βολιβία, η οποία κατάφερε να βάλει τη δική της πινελιά στις πασαρέλες της Ευρώπης, της Νότια Αμερικής και της Ασίας. Τα ρούχα που δημιουργεί είναι μοναδικά και φιλικά προς το περιβάλλον.


Διαβάστε περισσότερα...


Εξελίξεις End-Of-Waste criteria

JRCΟι όροι και οι προϋποθέσεις για το πότε ο χαλκός, το χαρτί και το γυαλί φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους και γίνονται απόβλητα πρόκειται να τεθούν από μια επιτροπή τον Μάιο, σύμφωνα με την Ε.Ε. Οι όροι θα διευκρινίζουν πότε ένα υλικό παύει να είναι απόβλητο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ως σκραπ ή ως προϊόν.

Τεχνικές προδιαγραφές για το χαλκό και το χαρτί είχαν δημοσιευθεί από το Joint Research Centre (JRC) της ΕΕ νωρίτερα το 2011, αλλά οι τελικές προτάσεις για τα γυαλί δεν είναι ακόμα διαθέσιμες. 

Διαβάστε περισσότερα...


Νέα πρωτοβουλία για τις πρωτοποριακές οικολογικές τεχνολογίες

etvΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Νέα πρωτοβουλία για τις πρωτοποριακές οικολογικές τεχνολογίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί ένα νέο μέσο για να βοηθήσει επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες περιβαλλοντικές τεχνολογίες. Με το πιλοτικό πρόγραμμα για την Εξακρίβωση της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (ETV) θα εξασφαλιστεί ανεξάρτητη εξακρίβωση των επιδόσεων νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών. Αυτό θα βοηθήσει τους κατασκευαστές να αποδείξουν την αξιοπιστία των ισχυρισμών τους περί επιδόσεων καθώς και τους αγοραστές να εντοπίσουν τις καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Διαβάστε περισσότερα...





LOGO-PIRAEUS LOGO-EKE-perivallon

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την ανακύκλωση

Μαμάη 3, 10440, Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 - 8224481

info@ecorec.gr | www.ecorec.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την έκδοση του ηλεκτρονικού newsletter

Το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος βρίσκεται σε συμφωνία με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω e-mail, οι οποίες ορίζουν πως "Κάθε διαφημιστικό μήνυμα οφείλει να περιέχει έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες για τη ταυτότητα του αποστολέα του σε προφανή θέση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παρέχει στον παραλήπτη τη δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα αποδεκτών που τυχόν χρησιμοποιήθηκε κατά την αποστολή" (Dir. 2002/58/CE). Σας ζητούμε συγνώμην αν αυτό το μήνυμα σας προκάλεσε οποιοδήποτε είδος ενόχλησης. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον αυτή τη σειρά ενημερωτικών διαφημιστικών μηνυμάτων, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο της επόμενης παραγράφου.


Change your subscription
Unsubscribe


Powered by Joobi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα