Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

ΤΗΝΟΣ


27 ΝΟΕ 2011

Σ. Ορφανός προς Δήμαρχο Π. Κροντηρά: "Είσαι αυθεντία στην παραπληροφόρηση και στην παραποίηση των λεγομένων όσων σου ασκούν κριτική"

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, κατά τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης και πριν από αυτά, υπήρξαν και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ πλειοψηφίας (με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο κ. Κροντηρά) και της μειοψηφίας, σε θέματα της Ημερησίας και σε άλλα, αντλούμενα από το παρελθόν. 
Η «ευχέρεια» και με δόση χαμόγελου ειρωνείας του Δημάρχου κ. Κροντηρά, στην παραπληροφόρηση και στα πομπώδη λόγια, επισημάνθηκε από τον τέως Δήμαρχο Τήνου κ. Σ. Ορφανό. Συζητηθήκαν και θέματα τα οποία έχουν εκτελεσθεί, πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σε άλλα ομολόγησε ο Δήμαρχος και ενώπιον της Δημοτικής Τηλεόρασης Εξώμβουργο TV, που κάλυπτε τη συνεδρίαση του ΔΣ, ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας ενώ είχε όλο το χρόνο να ακολουθηθούν οι απολύτως νόμιμες διαδικασίες (στέγαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου). Αρέσκεται ο κ. Κροντηράς να μηδενίζει το έργο των προηγουμένων Διοικήσεων του Δήμου Τήνου (Χώρας) και να «προσβάλει» Δημοτικούς Συμβούλους της Μειοψηφίας για παρεμβάσεις τους. Κι αυτό επισημάνθηκε από τη Μειοψηφία. Βέβαια «πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά!» λέει ο σοφός λαός μας. Όταν η εξουσία του Δήμου Τήνου έρθει σε χέρια έξω από την επιρροή του κ. Κροντηρά και των συν αυτώ, θα φανούν οι παραβλέψεις, τα σφάλματα και οι παρατυπίες, από την τότε Διοίκηση του Δήμου Εξωμβούργου και σήμερα Τήνου. Όλα τώρα «σκεπάζονται» επιμελώς! Να θυμίσουμε στον κ. Κροντηρά, στον επί εικοσαετίας και πλέον ασχολούμενο με τα κοινά της Τήνου και ιδιαίτερα με το χωριό του και γενέτειρά τον Κτικάδο, τι έχει κάνει μέχρι χθες για το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κτικάδου Τήνου, στο οποίο έμαθε τα πρώτα του γράμματα και με το Βιολογικό Καθαρισμό (σήμερα χαβούζα) που πρόσφερε στον Κτικάδο η τότε Νομάρχης κ. Παπαζώη;

Δείτε φωτογραφίες από τη Συνεδρίαση εδώ

Νίκος Φώσκολος 

25 ΝΟΕ 2011

Οι Χορωδίες Πύργου & Κώμης Τήνου απέδωσαν με επιτυχία τραγούδια μνήμης στη Χώρα Τήνου

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Παν. Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στη Χώρα Τήνου, οι Χορωδίες του Πύργου και της Κώμης Τήνου τραγούδησαν τραγούδια μνήμης και ποιότητας ελλήνων συνθετών

 με διδασκαλία και καθοδήγηση των νεαρών μουσικών Μαργαρίτας Σαλταμανίκα και Γεωργίας Μπακογιάννη. Μαζί τους και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τήνου που απάγγειλαν κείμενα με ευφράδεια και χάρη, δημιουργώντας επί πλέον συγκίνηση στο ευαίσθητο κοινό. Νεαρές και ώριμες κυρίες με συμμετοχή και ανδρών, απέδωσαν με ικανοποίηση τα τραγούδια, που συγκίνησαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή. Σε καιρούς δύσκολους η τέχνη και ο πολιτισμός, «ανδρώνονται» και πετυχαίνουν υψηλές αποδόσεις, γιατί δραστηριοποιείται όλο το δυναμικό του καθενός για το ανέβασμα σε ψηλές κορφές. Απ' τα μικρά και ταπεινά ξεκινούν τα μεγαλεία και τα επιτεύγματα. Στην προσπάθεια των χορωδιών Κώμης και Πύργου συμβάλουν πολλοί, ιδιώτες και επίσημοι Φορείς. Τα πρώτα συχαρίκια ανήκουν στις κυρίες Γεωργία Μπακογιάννη και Μαργαρίτα Σαλταμανίκα που ανέλαβαν και δραστηριοποιήσαν το ντόπιο έμψυχο δυναμικό από τα χωριά της Τήνου, όλες και όλους όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή εμφανώς και αφανώς. Κι όλα αυτά ανιδιοτελώς, προσφέρουν θέαμα και ικανοποίηση.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ

Νίκος Φώσκολος        

--
Η Τηνιακήonline - www.tiniaki.gr
Η εφημερίδα όλων των Τηνιακών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα