Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2011

FW: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Ε.Σ.Π.Α. - για ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΔΡΟΥ



Κύριε Δήμαρχε Άνδρου,


Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δημοτ. Συμβουλίου Άνδρου,


Κύριε Θ. Σουσούδη και λοιπά μέλη συνδυασμού «ΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»,



Σας απευθύνω την επιστολή αυτή προκειμένου να σας ενημερώσω (για 2η φορά) για το ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον για την Άνδρο , Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Ανάδειξη και προβολή τοπίων και μνημείων φυσικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» του οποίου η Προκήρυξη αναφέρεται στον σύνδεσμο :


http://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=1817


και οι περίοδοι Υποβολής του έχουν ήδη ξεκινήσει, ολοκληρώνονται δε τον Αύγουστο 2012 ( επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες : 14/2/2012 – 17/5/2012 και 13/8/2012). Θεωρώ απαραίτητο και αυτονόητο να έχουμε τουλάχιστον Μία Πρόταση να εντάξουμε , ως το 2ο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και με σημαντικές ανάγκες Πολιτιστικών – Περιβαλλοντικών Υποδομών.


Στα πλαίσια αυτά, και αν δεν έχετε ήδη διαμορφωμένη Πρόταση, έχω να σας προτείνω μία Ιδέα – Έργο τριπλής σημασίας και Δράσεων που έχω προσωπικά συλλάβει και μερικά προμελετήσει και συνοπτικά σας περιγράφω :


Αναστήλωση και Ανάδειξη του Κάστρου της Χώρας της Άνδρου – Βελτίωση της επισκεψιμότητας του με κρεμαστή γέφυρα (ελαφριά εφεκλυόμενη κατασκευή με συρματόσχοινα και ξύλινο δάπεδο και κουπαστές, ώστε να μην προσβάλει το Μνημείο και να υποκρύπτεται μερικά της παλαιάς πέτρινης Καμάρας), καθορισμένο μονοπάτι με ξύλινη επικαθήμενη επίστρωση και ελαφριά/ σχοινένια «ρέλια» στο σύνολο των επισκέψιμων ερειπίων αλλά και με Περιφερειακό Πεζόδρομο / Ποδηλατόδρομο κατά μήκος της βραχώδους ακτογραμμής σε συνέχεια του πλακόστρωτου από την Αγία Θαλασσινή έως τις παρυφές των ερειπίων Πύργου στα «Βουλιαχτά» και σύνδεση με Δημοτική οδό στο Παραπόρτι (παράλληλα θα περιλαμβάνεται και η στήριξη- φωτισμός και ανάδειξη των βραχωδών πρανών κατά μήκος της διαδρομής) – Ανακαίνιση – Βελτίωση και πιθανή Επέκταση του Ναυτικού Μουσείου με εξέταση της εξαγοράς της ισόγειας αποθήκης (ιδιοκτησίας Νικ. Δ. Ράλλια) αλλά και δημουργία μικρού Αναψυκτηρίου – Πωλητηρίου αναμνηστικών και αντιγράφων των εκθεμάτων).


Θεωρώ την Πρόταση μου σημαντική και εφικτή αν μου δοθεί ο χρόνος και η τεχνική υποστήριξη ώστε να την ολοκληρώσω και με κοινή μας συνεργασία να την καταθέσουμε έως τις παραπάνω οριακές ημερομηνίες.


ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ – Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. / μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα