Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2009

Fw: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. - Reply: ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ (ο υπογράφων)

 
----- Original Message -----
To: ΑΡ. ΜΑΝΟΥΣΟΥ ; Χ.ΚΟΚΚΩΣΗΣ - Δ.Συμβ. Ε.Τ.Α. Α.Ε. ; ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ; ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ; gvoulg@otenet.gr ; pressoffice@primeminister.gr ; ΑΝΑΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ - Βουλ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ; ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ; g.anagnostopoulos@parliament.gr ; ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ; ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ; ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ; ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ; ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ ; lzagoritis@parliament.gr ; Θ. ΚΑΣΣΙΜΗΣ ; Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - Υπ.ΜΕΤΑΦ.& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ; ΠΑΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ; ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ; ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ-ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ -Επικρατειας ; ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ; info@stamatismavros.gr ; ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ - ΠΑΛΛΗ ; Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ; Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ-Υπ.Τουρι ; ΘΑΛΑΣ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - Βουλ. ΣΑΜΟΥ
Sent: Tuesday, April 07, 2009 2:03 PM
Subject: Fw: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. - Reply: ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ (ο υπογράφων)

 

Ως Απάντηση :

 

κυρίες - κύριοι Βουλευτές και λοιποί προεξάρχοντες,

 

 

   Μετά από μιά τέτοια Δήλωση - "Ο Τουρισμός σε Πρώτη Προτεραιότητα" - που θέλω να πιστεύω ότι εκφράζει τις πλέον σοβαρές και με επίγνωση των ήδη πεπραγμένων πεποιθήσεις τόσο του Πρωθυπουργού μας και της Κυβέρνησης του αλλά και του συνόλου των Ελλήνων βουλευτών (και λοιπών κρατικών στελεχών),  έχω να δηλώσω τα παρακάτω.

  Εδώ και πλέον των 15 ετών, οπότε και εγκαταστάθηκα στο νησί των γονέων και προγόνων μου - την Άνδρο , έχω αναλάβει πληθώρα Πρωτοβουλιών και επι μέρους Προτάσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη - που προβλέπει την συνδυασμένη Τουριστική Ανάπτυξη, με την παράλληλη στήριξη και τόνωση όλων των υποστηρικτικών δομών και τομέων της Τοπικής Δραστηριότητας και απώτερο στόχο την συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην Περιφέρεια (και την βελτίωση της κοινωνικής- ηλικιακής κλιμάκωσης). Η αποδοχή και η στήριξη από εσάς που Δημοκρατικά έχετε οριστεί να διαχειρίζεστε τα κοινά ζητήματα του Ελληνικού λαού, υπήρξε στο παρελθόν απογοητευτική και απαξιωτική. Ουδεμία ευαισθησία για την παραμικρή απάντηση, και καλύτερα να μην αναφερθώ στην υποστήριξη - στις λίγες περιστάσεις που σας την ζήτησα - και ουδέποτε έλαβα. Καταλαβαίνετε λοιπόν τον σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετωπίζω - όπως σας διαβεβαιώ και πολλές εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μου - κάθε Νέα και Ελπιδοφόρα βαρύγδουπη Ανακοίνωση (απ' όπου και αν προέρχεται, ακόμη και τα χείλη του αξιότιμου - αγαπητού Κώστα Καραμανλή).

   Ακολουθεί περιληπτική κατάσταση των σχετικών με τον Τουρισμό Προτάσεων και εγγράφων που έχω επιμεληθεί :

  1. Προμελέτη "Διαμόρφωση χερσαιών χώρων - Στέγαστρα αναμονής επιβατών - Λιμενικό γραφείο & γεφυροπλάστιγγα στο Λιμάνι Γαυρίου" συδυασμένη με Νεώτερη "Πρόταση ρύθμισης κυκλοφορίας - αποσυμφόρησης - περιφερειακής χάραξης οδού πρόσβασης οχημάτων" και παλαιότερη "Πρόταση Μαρίνας - ασφαλούς αγκυροβολίου τουριστ. σκαφών (ως συνεργαζόμενος μελετητής με την Κοινότητα Γαυρίου και Επαρχείο Άνδρου / 1992 - 1993)
  2. Πρόταση διαμόρφωσης παραλιακής οδού περιπάτου - ποδηλατοδρόμου, παράλληλα με την Επαρχ.οδό από Γαύριο έως παραλία Αγ.Πέτρου ή και προέκταση έως παραλία Κυπρί (επίσης ως συνεγ. μελετητής με Κοινοτ. Γαυρίου / 1993).
  3. Έναρξη προσωπικής - οικογενειακής Επένδυσης - Σχεδιασμός και Αδειοδότηση Πρότυπου Περιβαλλοντοφιλικού συγκροτήματος Παραθεριστικών (12) κατοικιών "ΠΑΝΘΕΑ"(με πρωτότυπη εφαρμογή Βιοκλιματικού σχεδιασμού και συστημάτων Α.Π.Ε. για εξοικονόμηση Ενέργειας και Υδάτων), ως σύγχρονη Τουριστική- Αναπτυξιακή Πρόταση (1998 - σήμερα , όπου όχι μόνο δεν έχει πουληθεί καμμία αλλά συνιστά "μαύρη τρύπα" 300-400.000 Ε στα οικονομικά της οικογένειας μας). 
  4. Αρθρογραφία σχετικά με το καταρρέον ΞΕΝΙΑ - "Τρίτων" στην Χώρα της Άνδρου, καθώς και Προμελέτη -Πρόταση αναστήλωσης - ανακαίνισης και επαναλειτουργίας του ως συνδυασμού με χώρους πολλαπλών χρήσεων - ως μικρομεσαίου Συνεδριακού Ξενοδοχείου (45 κλινών - συνεδρ. χώρων 50 - 350 ατόμων) (από το 1997 - και με καταγγελίες από το 2004 έως σήμερα).
  5. Σχεδιαστικές Προμελέτες για την επισκευή ζημιών στο Λιμάνι της Χώρας- Δ. Άνδρου, παράλληλα με Διαμόρφωση του σε λιμένα εναλλακτικής συγκοινωνιακής προσέγγισης μεγάλων πλοίων & κρουαζιεροπλοίων (σε συνδυασμό με επισκέψεις στα σημαντικά Μουσεία των Ιδρυμάτων Β.&Ελ. Γουλανδρή και Κυδωνιέως, και τα κοντινά Μοναστήρια : Αγ. Παντελεήμονα - Αγ. Νικολάου - Αγ. Μαρίνας - Αγ. Ειρήνης κ.αλ.) (2004 έως και 2008).
  6. Γενικότερη Διερευνητική Πρόταση προσέγγισης - εναλλακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης με Εταιρεία Υδροπλάνων (AIR SEA LINES), με προτεινόμενους όλους τους υπήνεμους σημαντικούς κόλπους του νησιού - με καλή οδική προσέγγιση και κοντά σε τουριστικούς οικισμούς και συγκροτήματα  (Χώρας - Κορθίου - Χαλκολιμιώνα - Μπατσίου - Γαυρίου) (2006).
  7. Αρθρογραφία σχετικά με την Διεθνή Αποδοχή της Ελλάδας ως προορισμού ιδιότυπου Τουρισμού - αυτού των αλλοδαπών που επιλέγουν ως τόπο μονιμότερης διαμονής τους μιά ξένη για αυτούς χώρα και επενδύουν στην μόνιμη στέγαση και διαβίωση σε αυτή - μέσα από την εξέταση του διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη - βαθμολογίας "Global Retirement Index" (μετάφραση -επιμέλεια κειμένων από το περιοδικό INTERNATIONAL LIVING / 2005 - 2006 - 2007 - 2008).
  8. Αρθρογραφία σχετικά με Αναπτυξιακά Προγράμματα - Επιδοτήσεις (συγχρημ. Ε.Ε. και Ελλην.Κυβέρνησης) συγκεκριμμένων κλάδων και δραστηριοτήτων, επιλεγμένων πάντα να ταιριάζουν στην φυσιογνωμία του μόνιμου τρόπου ζωής των νησιωτών και να υπηρετούν κατά το δυνατόν τιν έννοιες της Αειφόρου Ανάπτυξης (από το 1997 έως και σήμερα, μέσα από το Γραφείο Συμβουλ. υπηρεσιών σε ιδιώτες - ΜΜΕ " ΑΝΔΡΙΑΤΤΙΚΑ Ε.Π.Ε." - πλέον σε μακροχρόνια ανεργία και συνεχιζόμενη ζημία !!!). 
  9. Ως Αρχιτέκτων μηχανικός (αποφ. Ε.Μ.Π.) και με ειδίκευση στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική - τις Αναστηλώσεις και την εφαρμογή των Α.Π.Ε. στα κτίρια - αλλά και ως αδειοδοτημένος Μεσίτης Α.Σ. και πιστοποιημένος από τον ΕΟΜΜΕΧ Σύμβουλος ΜΜΕ ("Little Business Blue Angel") - έχω εκπονήσει και δημοσιοποιήσει πλήθος Μελετών για εφαρμογές Α.Π.Ε. - μικρής κλίμακας, σε κτίρια, για εξοικονόμηση Ενέργειας / μεσαίας κλιμακας για Ιδιωτικές Επενδύσεις - Φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής - πώλησης στην ΔΕΗ / μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο Ο.Τ.Α. -  νησιού, για παραγωγή Ενέργειας και υποκατάσταση της Ηλεκτρ. Κατανάλωσης από θερμικούς Σταθμούς με καύση υγρών ή στερεών υλών (που οδηγούν σε Ρύπανση - Βίαια κλιματική μεταβολή - Υψηλή κοστολόγηση καυσίμων με την μεταφορά τους στους Θ.Η.Σ.).Εν τούτοις, και πάλι για σειρά ετών (από το 2004), το γραφείο μου στερείται επαρκούς πελατείας και εσόδων, ως απόδειξη της απαξίωσης και της εγκατάλειψης των νησιών μας σε ολόχρονη βάση και από οικονομικά - κοινωνικά εύρωστες ομάδες.
  10. Τελευταία αλλά και όχι μικρότερης σημασίας είναι και η αγωνιώδης προσπάθεια μου να διασώσω ένα οικογενειακής σημασίας περιουσιακό στοιχείο και να το εντάξω ως μικρό επιβατηγό - τουριστικό πλοιάριο για την εξυπηρέτηση τουριστών και εκδρομέων της καλοκαιρινής περιόδου (διαδρομές σε κοντινές παραλίες - καταδυτικές εκδρομές καθώς και εκδρομές στα άλλα νησιά) αλλά και τακτικών- εκτάκτων αναγκών άμεσης συγοινωνάις στην διάρκεια του χειμώνα. Πρόκειται για θαλαμηγό μήκους 11μ. (με 2Χ 260 HP. ντηζελομηχανές / 26 μίλια ταχυτ. πλεύσης) , όπου αφ΄ενός έχω ζητήσει την υποστήριξη (με συστατικές επιστολές) των τοπικών Ο.Τ.Α. και του Νομάρχη Κυκλάδων - και δεν τις έχω ακόμη λάβει - και αφ' ετέρου έχω δεσμευτεί μονομερώς έναντι χρέους μου (20.000 Ε.) προς την Ε.Τ.Α. Α.Ε. για την εξυπηρέτηση- αποχρέωση του με αντικαταβολή των ναύλων, όμως χωρίς να έχω έγγραφη ή άλλη αποδοχή αυτών και να κινδυνεύω και με δήμευση ενός οικογενειακού στοιχείου (πραγμ. κόστους > 200.000 Ε.), αλλά και ταυτόχρονα να αργοπορεί και γίνεται αβέβαιη η ολοκλήρωση των έργων Αποκατάστασης και Δημιουργίας Καταφυγίου Τουριστ. σκαφών στο Λιμάνι της Χώρας Άνδρου ( που όπως αντιλαμβάνεστε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή πρόσδεση και ελλιμενισμό του Θ./Τ. σκάφους και συνιστά ακριβώς και την αιτία που δεν  είχα τις αντικειμενικές δυνατότητες να υλοποιήσω την σχετική επένδυση νωρίτερα ) που σημειωτέον έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφ. Ν. Αιγαίου με 2.000.000 Ευρώ από το 2006 ήδη !!!!!                                                                                                                                                                                         με απεριόριστη εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς, τις παραμονές του Εορτασμού της Προστάτιδας - Πολιούχου της Χώρας Άνδρου "Παναγίας της Θεοσκέπαστης"   
       ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤ. ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ - Αρχιτέκτων μηχ. / μέλος Τ.Ε.Ε. - Ε.Κ.Κ.Ε.- Σ.Μ.Α.Σ.Α.- Ν.Ο.Α. - Ένωσης Ανδρίων Επιστημόνων
         τηλ. 6970-950642 / 22820-23663  / e-mail : fkall@tee.gr  -  andriattica_rea@yahoo.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα