Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
email: ecoanemos@gmail.com

8 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Χρυσόγελος, Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, Μιχάλης Κουμπιός
MHNYMA ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Εκ μέρους του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, οι τρεις επικεφαλής, Νίκος Χρυσόγελος, (υποψήφιος Περιφερειάρχης), Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου (υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων) και Μιχάλης Κουμπιός (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου) θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από το Ν. Αιγαίο που έκριναν τις προτάσεις μας, μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ που θα εκπροσωπηθεί έτσι στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Νίκο Χρυσόγελο, στο πλαίσιο όμως μιας συλλογικής δουλειάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, και όσα νησιά μας έδωσαν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά όπως η Σίφνος (26,27%) και γενικά η εκλογική ενότητα Μήλου, η Πάτμος (12%), η Σύρος (6,15%), η Άνδρος (5,62%), η Πάρος (4,87%). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους και όσες συμμετείχαν ως υποψήφιοι/ες στο ψηφοδέλτιο μας αλλά και όσους/ες βοήθησαν στην καμπάνια που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εκλογική διαδικασία. Είχε ουσία, περιεχόμενο και ποιότητα.

Για ελάχιστες ψήφους δεν θα έχουμε δεύτερο Περιφερειακό Σύμβουλο, μια και το εκλογικό σύστημα αφαιρεί από τους μικρότερους σχηματισμούς έδρες προς όφελος των μεγαλύτερων. Με 50% των ψήφων ο πρώτος συνδυασμός θα έχει 60% των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε ένα δύσκολο πολιτικά περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου λειτουργούν σημαντικοί πελατειακοί και κομματικοί μηχανισμοί, εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να μιλάμε με προτάσεις και πρόγραμμα, να αναδεικνύουμε αξίες και να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για λύσεις των προβλημάτων. Δώσαμε όλοι μαζί έναν ωραίο αγώνα και καταφέραμε πραγματικά όχι μόνο να εκλέξουμε έναν Περιφερειακό Σύμβουλο στο Ν. Αιγαίο αλλά και να αποκτήσουμε ρίζες στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή συνέχεια στην παρουσία μας σε επίπεδο περιφέρειας συνολικά αλλά και σε κάθε νησί.

Έχουμε την πεποίθηση ότι όσοι και όσες μας επέλεξαν, ψήφισαν υπέρ μιας πολιτικής που θα συνδυάζει την σοφία του παρελθόντος με σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές λύσεις και για αλλαγές στο Ν. Αιγαίο. Δεσμευόμαστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στα νησιά θα εργαστούμε σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες, φορείς και την αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προωθηθούν πράσινες, οικολογικές λύσεις για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος - ιδιαίτερα αναγκαίες σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά πολύπλευρη κρίση και με κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές - αλλά για να γίνουν ξανά τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας, για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις. Ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ θα συμβάλλουμε για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το Ν. Αιγαίο, να φυσήξει άνεμος αλλαγής.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα