Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Fw: Πυροσβεστική: Δημόσια δεδομένα - αγροτοδασικές πυρκαγιές 1999-2009



Από: FRANJESKO KALLIS <franky_kal@yahoo.gr>
Θέμα: Re: Πυροσβεστική: Δημόσια δεδομένα - αγροτοδασικές πυρκαγιές 1999-2009
Προς: eg_environment@googlegroups.com, "ecoanemos" <ecoanemos@gmail.com>, "ECO-GREENS / ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ" <notioaigaio@ecogreens.gr>, "Θ.Ο. Τ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ" <eg_autodioik@googlegroups.com>
Ημερομηνία: Τετάρτη, 8 Σεπτέμβριος 2010, 16:55

Μιά καταπληκτική Ημερίδα με παρόμοια θεματολογία στον μακρύ τίτλο "Πυρκαγιές - Υπερβόσκηση - Διάβρωση & Απωλεια Υδάτων Κίνδυνοι για την Βιοποικιλότητα και τα Τοπία" , διοργανώθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο του Δήμου Άνδρου στην Χώρα (ώρα 6:00 μμ) το περασμένο Σάββατο 4/9. Ο διοργάνωση βέβαια από κοινού από το ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ και την ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - με κύρια ευθύνη του τοπικού μελους της πρώτης ΑΛΕΞ. ΜΑΒΗ - αποδείχθηκε ανεπαρκής αφού οι εισηγήσεις (πργματικά καταπληκτικές και ήδη έχω ζητήσει να μου αποσταλούν) άρχισαν με καθυστέρηση 40 λεπτών σε ένα πενιχρό κοινό ακρόασης που από 20 άτομα αρχικά έφθασε τα 50-60 ως το τέλος (στις 9:00 μ.μ.). Ένα ακόμη δείγμα δυστυχώς της απαξίωσης των απλών και απροβλημάτιστων νησιωτών για τις μελλοντικές καταστροφικές επιπτώσεις των αλόγιστων και εγωκεντρικών επιλογών τους σε θέματα συνδυασμένα με την Ανάπτυξη - Ανέσεις Ζωής και Περιβάλλον στην αντιπέρα όχθη. Εγώ τουλάχιστον παραβρέθηκα, άκουσα καλά και τοποθετήθηκα στο τέλος - απευθύνοντας και χαιρετισμό εκ μέρους του "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" και του Ν. ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ (που ελπίζω να με υπολογίζει σοβαρά ως συμμετέχοντα στον Περιφερειακό μας Συνδυασμό, αν και ακόμη δεν μου το έχει επίσημα ανακοινώσει) και βάζοντας τα θέματα "υπό την σκέπη" των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που μπορούμε να εντάξουμε σχετικές εμπεριστατωμένες μελέτες και προτάσεις στις Προγραμματικές μας Θέσεις και Δεσμευτικές Αρχές με τους Δημοτικούς συνδυασμούς που θα συνεργαστούμε πανελλαδικά. Αλήθεια, γνωρίζατε οτι η ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ πέρα από την ενασχόληση της με τα θέματα θαλάσσιας Βιοποικιλότητας και Υγρού Περιβάλλοντος, έχει συστήσει από το 2008 την Τράπεζα Συγκέντρωσης και Φύλαξης Σπόρων εγχώριων και εξαφανιζόμενων φυτών ; Πολύ ενδιαφέρον και οφείλουμε να το αγκαλιάσουμε, να το αναδείξουμε και να συνεργαστούμε ενεργά προτείνονατς στα στελέχη αμς να κινητοποιούν τοπικές ομάδες της κοινωνίας για την συλλογή και προώθηση κάθε σπόρου που γνωρίζουν ότι σπανίζει και μπορούν να βρούν αυτοί.
 
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛ. - Ανδριώτης Αρχιτέκτων Μηχ. (Βιοκλιματικού Σχεδ. & Εφαρμογών Α.Π.Ε.)

Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα ΘΟ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ των Ομάδων Google.
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση eg_environment@googlegroups.com.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα