Παρασκευή, Μαΐου 31, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ ΣΕ Ε.Ε. - ΥΠΕΚΑ - για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΗ- για ΚΑΜΑΡΑ

αγαπητοί φίλοι αλλά και προσωπικοί αντίπαλοι,
 
όλοι εσείς που λατρεύετε την ΆΝΔΡΟ μας και θαυμάζετε - απολαμβάνετε τον Φυσικό της Πλούτο,
 
Με απερίγραπτη Αγωνία και Μεγάλη μου Απογοήτευση διάβασα τα "κακά μαντάτα" - αρχικά σε τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων και μετά σε άρθρα πολλών Ημερήσιων Εφημερίδων : " σύμφωνα με Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπου αρμοδιότητα είχε το ΥΠΕΚΑ, βαθμολογήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως προς την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των ΥΔΑΤΩΝ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ όλες οι δηλωμένες Ακτές των χωρών της Ε.Ε. Η Ελλάδα ήλθε 4η στην σειρά  (με 93% Καθαρών Υδάτων των Ακτών της) - πίσω από τις χώρες : ΙΣΠΑΝΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ) σε σύνολο δε Ακτών με το 95,5% να χαρακτηρίζεται από "Εξαιρετική" έως "Καλή" (σε σύνολο 1480 δηλωμένων Ακτών) και ΄με το 0,3% να χαρακτηρίζεται "Ανεπαρκής". Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν  6 Ακτές και η μία από αυτές είναι η Καμάρα στην Χώρα της Άνδρου .................".
 
Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα :
 
Για εμένα (γεννημένος το 1962), την οικογένεια μου, τους φίλους και γειτόνους μας στο Παραδοσιακό - Κάτω τμήμα του οικισμού της Χώρας της Άνδρου, αλλά και τους εκατοντάδες φίλους που έχουμε κατα καιρούς φιλοξενήσει, για όλους τελικά όσοι από τα παιδικά μας χρόνια μάθαμε να κολυμπάμε στην Καμάρα - και δεν την αλλάζουμε με ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ Παραλία του νησιού - είναι δεδομένο οτι ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝ ΖΗΤΗΜΑ, προφανέστατα πρόκειται είτε περί ΛΑΘΟΥΣ, με αρκετές δε υποψίες για ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ - ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ Υποβάθμιση !!!
Τα νερά που βρέχουν την βραχώδη ακτή και τους δύο μικρούς τσιμεντένιους βραχίονες , που κάποτε πιό συχνά και τώρα πιά μονο το καλοκαίρι πρόσδεναν προσωρινά 1-2 μικρά αλιευτικά καΐκια και μικρά σκάφη αναψυχής για λίγο - ώστε να παραλάβουν ή να κατεβάσουν άτομα ή δίχτυα για αποθήκευση, είναι αρκετά βαθιά (από 3,00 έως 6,00 μέτρα) και αποτελούν διαρκή και εναλλασσόμενη δίοδο θαλάσσιων ρευμάτων (τόσο επιφανειακών όσο και βαθύτερων) που εξασφαλίζουν την διαρκή Ανανέωση τους καθώς και όσων ρύπων πιθανά να μεταφέρονται διαμέσου και του φυσικού Διαύλου - κάτω  από την πέτρινη γέφυρα - "Καμάρα" των Ενετικών χρόνων, ως πρόσβαση του υπερκείμενου Ενετικού Κάστρου. Η ίδια η περιοχή της Καμάρας - ως ακτή - δεν είναι οικιστικής χρήσης (ώστε να παράγει τα σχετικά λύματα), παρα είναι η βραχώδης μεν απόληξη της ακρωτηριακής μορφής "γλώσσας" της Χώρας, με χρήση της ως Πλατεία - του Αφανούς Ναύτη - και έδρα του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου. Οι δε παλαιότερες κατοικίες , που είναι κτισμένες στις εκατέρωθεν παρειές της Χώρας - και που πιθανά μέχρι πριν μερικά χρόνια κατέληγαν τις Αποχετεύσεις τους απευθείας στην παρακείμενη ακτογραμμή, έχουν πλέον αυτόνομα συνδεθεί σε Δίκτυο και μικρούς Σταθμούς Συγκέντρωσης των Λυμάτων, με την άμεσα σε εξέλιξη τελική Λύση- Σύνδεση και Τροφοδοσία της Μόναδας Επεξεργασίας Λυμάτων - Βιολογικού Καθαρισμού (πού όντως εμφανίζει καθυστερήσεις άνω της 20ετίας !!!! - η "αποτελεσματικότητα" των Κρατικών και Αυτοδιοικητικών οργάνων "να είναι καλά"..................................). Απο εκεί και πέρα "Χάος" και Αδιαφάνεια συνιστούν τα γνωστά σε όλους μας σενάρια περί "αξιόπιστων μετρήσεων" της Ποιότητας των Υδάτων στην περίπτωση της Καμάρας !!!
 
φίλοι και όσοι μέχρι εδώ έχετε αγανακτήσει,
 
Σας καλώ να αντιδράσουμε μαζικά - συνολικά και ως θιγόμενοι γαι την Αλήθεια και Αξιοπρέπεια που όλους μας χαρακτηρίζει, να συνυπογράψουμε "Καταγγελία Ακύρωσης και Επανελέγχου της Ποιότητας των Υδάτων για κολύμβηση της Καμάρας στην Χώρα της Άνδρου", απευθυνόμενη στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. και την αρμόδια Διεύθυνση του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα προτείνοντας - αποδεχόμενοι να προβούμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στην απαιτούμενη Συγκέντρωση Δειγμάτων των Υδάτων (στην ποσότητα - πυκνότητα χρονικής επανάληψης - λοιπές προδιαγραφές) που θα μας γνωστοποιηθούν αρμόδια. Σας επισυνάπτω σχετικό Σχέδιο της Καταγγελίας - Ψηφίσματος που σας ζητώ να προσθέσετε : τα ονοματεπώνυμα σας - τηλέφωνο επικοινωνίας ή E-MAIL και υπογραφή σας (ψηφιακή, αν μπορείτε και γνωρίζετε) στην συνέχεια της Λίστας στο τέλος της .
 
Δείτε επίσης μικρά μου σχόλια πρις την Ελένη Μενεγάκη ( μέσω TWITTER) λόγω του οτι στην εκπομπή της στον ALPHA-TV φιλοξενεί σχόλια και φωτογραφίες για παραλίες της Ελλάδας
 
  1. ΕΛΕΝΗ, θα πεις κανένα σχολιο για το ΧΑΛΙ να βγαλουν την ΚΑΜΑΡΑ της ΑΝΔΡΟΥ στις 6 πιο βρωμικες ακτες ;

  2. bori kanenas na katalavi giati i akti KAMARA ANDROU ine apo tis 6 pio vromikes tis Elladas ???

  3. photo from KAMARA swimm.platform for real funs of ANDROS omos tin evgalan 1 apo tis 6 pio vromikes

   

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤ. ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ - Αρχιτέκτων Μηχανικός - Σύμβουλος Ανάπτυξης Π.Μ.Ε. & Μ.Μ.Ε. - υποψήφιος Βουλευτής / Περιφ. Σύμβουλος ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ / κάτοικος ΆΝΔΡΟΥ

τηλ. επικοιν. : 6970-950642

in TWITTER : https://twitter.com/FRANK_Gr_Island

E-mail : franky_kal@yahoo.gr       -   fkall@tee.gr

http://www.aegean-waves--winds.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα