Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Παρασκευή, 27 Νοέμβρη 2009 (11:37)


Στο Eυρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης αδρανών αποβλήτων από εκσκαφές-κατασκευές-κατεδαφίσεις, καθώς η χώρα μας δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη βιώσιμη διαχείρισή τους.
Το σχέδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών-Κατασκευών-Κατεδαφίσεων, που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1999/31 και τον ελληνικό Ν.2939/2001 είναι έτοιμο εδώ και πολλά χρόνια αλλά η υπογραφή του καθυστερεί αδικαιολόγητα. Πάνω από 100.000 τόνοι μπάζα απορρίπτονται κάθε μέρα ανεξέλεγκτα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον.
Στην ερώτηση του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επισημαίνει την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ρωτά την Κομισιόν τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Η ανυπαρξία εναλλακτικής διαχείρισης για τα αδρανή υλικά και τα μπάζα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το συνολικότερο σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η παρέμβασή μας στο ευρωκοινοβούλιο, ελπίζω ότι θα πιέσει ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου και να πάψει να είναι όλη η χώρα για μπάζωμα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα