Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

episkepseis Nikou Chrysogelou se 4 nisia Kykladon


 

Οικολογικός Άνεμος

στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος

http://ecoanemos.wordpress.com, email: ecoanemos@gmail.com

 

ΘΕΜΑ:  Επισκέψεις Νίκου Χρυσόγελου σε Σίφνο, Σύρο, Τήνο, Ανδρο


     Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Άνδρο επισκέφθηκε ο  Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, με στόχο συζητήσεις με φορείς για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η απασχόληση και η κοινωνική πολιτική (Σύρος), η πολιτική υγείας (Σίφνος), η πολιτική συνοχής (Τήνος) και η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων (Άνδρος).


   Συγκεκριμένα, στις 1 και 2 Ιουνίου ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε τη Σίφνο, όπου πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για τη Χρυσοπηγή, καθώς και στη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο για τα προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα για τα θέματα υγείας. Η σύσκεψη έγινε παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης (υφυπουργού Π. Ρήγα), των βουλευτών Κυκλάδων. Ο Νίκος Χρυσόγελος ενημέρωσε για τις σχετικές θέσεις και πρωτοβουλίες του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και ιδιαίτερα για την κατάθεση επερώτησης προς τον Περιφερειάρχη για τα θέματα υγείας στο Νότιο Αιγαίο καθώς και για την ημερίδα «πολιτικές υγείας στο Ν Αιγαίο την εποχή της κρίσης» που διοργανώνει η περιφερειακή παράταξη στην Κω, στις 27 Ιουνίου.


Δείτε για περισσότερα στο συνημμένο ή στο μπλοκ μας Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στη Σίφνο


    Στη Σύρο (9/6) ο Νίκος Χρυσόγελος και το μέλος της Γραμματείας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Βασιλική Νάκου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων» και ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο του Κέντρου και για το πώς θα μπορούσε αυτό να επεκταθεί σε μια εποχή που εντείνονται τα κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης.

    Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου για τις προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει το Ν. Αιγαίο.


Δείτε για περισσότερα στο συνημμένο ή στο μπλοκ μας:  Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στη Σύρο


     Στην Τήνο (10/6) ο Νίκος Χρυσόγελος και η Βασιλική Νάκου συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις – Νέες Στρατηγικές». Ο Νίκος Χρυσόγελος έκανε μια σύντομη παρέμβαση στη συζήτηση εκτός προγράμματος, καθώς οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είχαν προσκληθεί επισήμως να συμμετάσχουν στη διαβούλευση.


Δείτε για περισσότερα στο συνημμένο ή στο μπλοκ μας:  Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στην Τήνο


    Στην Άνδρο (10-11/6), ο Νίκος Χρυσόγελος είχε ένα σύνολο επαφών και συζητήσεων για την «κρίση των απορριμμάτων» τόσο με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης όσο και με ενεργούς πολίτες. Επισκέφθηκε, επίσης, τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, στη θέση Σταυροπέδα, και παρουσίασε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της τοπικής οικονομίας


Δείτε για περισσότερα στο συνημμένο: Αναλυτικές προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ για την αντιμετώπιση της κρίσης των απορριμμάτων στην Ανδρο


    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα