Τρίτη, Ιουλίου 04, 2023

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ - ΠΑΡΑΔΕΓΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "LIFE"

Η παρακάτω διημερίδα στην Σκύρο , αφορά ένα θαυμαστό παράδειγμα για το πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην Προστασία του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. - όπως τα προγράμματα "LIFE".



Το Πρόγραμμα στην Σκύρο αφορά την προστασία των φωλιών παραμονής και πολλαπλασιασμού του Μαυροπετρίτη, ενός είδους αρπακτικού πτηνού - γερακιού , που μεταναστεύει από την Βόρεια Ευρώπη προς την Αφρική εποχιακά διερχόμενο και από το Αιγαίο. Μάλιστα  άτομα του είδους αυτού έχουν καταγραφεί και στην Άνδρο - αν δεν κάνω λάθος και στην περιοχή "Φραγκάκι" αλλά και στην νησίδα "Θεοτόκος". Μάλιστα - αν θυμάμαι καλά - η Άνδρος με την μεσολάβηση του Κ.Π.Ε. Κορθίου είχε πάρει επίσης σχετικό Πρόγραμμα του "LIFE", επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού. Το ερώτημα που μου προκύπτει αβίαστα και απευθύνεται στους υποψήφιους για τον Δήμο Άνδρου στις εκλογές του Οκτώβρη, είναι γιατί δεν συγκροτούν ένα τεκμηριωμένο Φάκελο Αίτησης για τη συνέχεια ή επανάληψη της Δράσης αυτής στην Άνδρο.
Το γεγονός ότι υπήρξα υποψήφιος στις Εκλογές με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ , και δεν βρέθηκαν πάνω από 42 Ανδριώτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους, δεν μου αφήνει φυσικά κανένα απολύτως περιθώριο αισιοδοξίας, ούτε ίσως καν την ψυχολογική διάθεση να ασχοληθώ πιά με ζητήματα της Άνδρου, παρ' όλα αυτά όσο ακόμη έχω καθαρό νού επιτρέψτε μου τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Φραντζέσκος Καλλιβρούσης - Αρχιτέκτων Μηχ. Ε.Μ.Π., δημότης Άνδρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα